Стойчо Керев представя божествена мъдрост на траките и уникални събития по българските земи (+видео)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Журналистът и продуцент Стойчо Керев и неговият гост ни потапят в живота на нашите древни предшественици. Тук по българските са се случвали уникални неща

В “Новото познание” гостува историкът  доц. д-р Веселина Вачкова.

Стойчо Керев

Стойчо Керев

Доц. Вачкова говори за могилите на траките и за тяхното непознато предназначение.

На нас са ни казвали, че могилите на траките представляват гробници. Там великите тракийски предводители били погребвани.

Заедно с тях са поставяни лични вещи, конете, колесницата, личните кучета. Съпругата на владетеля също била умъртвявана или зазиждана жива, за да придружи своя съпруг в отвъдния свят.Една такава емблематична гробница е Тракийската.

Археолозите бленуват да открият могили, защото се надяват в тях да има злато. Ние свързваме златото с благосъстояние и висок стандарт на живот. Но всъщност траките използвали златото като материал, който помага на духа да се пренесе в отвъдното. Много често със златни маски и със златни елементи били покривани телата на малките деца. Точно златото укрепвало техния крехък дух.

Но могилите съвсем не са били използвани само за погребения.

Доц. Вачкова разказва, че в повечето могили има места, които приличат на каменни легла. В единия край има място, през което да се отича вода.

Тези могили били използвани от владетелите като място за релакс и презареждане. Техните тела били енергизирани на клетъчно ниво, а водата облагородявала целият им организъм.

Доц. Вачкова разказва как императорите от Древен Рим са черпили знания и мъдрост от тракийските владетели.

Много непознати и изключително интересни факти ще научите от видеото долу от въпросите на Стойчо Керев и от отговорите на доц. Вачкова.

 

Стойчо Керев

Филмът на Стойчо Керев в София

На 5 април 2019 г. Стойчо Керев ще представи за първи път пред българската публика своя  филм “Измамна реалност” в зала 1 на НДК.

Премиерата на “Измамна реалност” в Бургас е непосредствено  след София. На 10 май в залата на НХК на ул. “Тройката” 1.

Билети има на този адрес:https://epaygo.bg/6577043984.

Предстои излъчване в Благоевград и в Стара Загора. Датите ще бъдат обявени допълнително, когато Стойчо Керев намери подходящи за целта зали.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар