Стойчо Керев представя божествена мъдрост на траките и уникални събития по българските земи (+видео)

0
808

Журналистът и продуцент Стойчо Керев и неговият гост ни потапят в живота на нашите древни предшественици. Тук по българските са се случвали уникални неща

В „Новото познание“ гостува историкът  доц. д-р Веселина Вачкова.

Стойчо Керев
Стойчо Керев

Доц. Вачкова говори за могилите на траките и за тяхното непознато предназначение.

На нас са ни казвали, че могилите на траките представляват гробници. Там великите тракийски предводители били погребвани.

Заедно с тях са поставяни лични вещи, конете, колесницата, личните кучета. Съпругата на владетеля също била умъртвявана или зазиждана жива, за да придружи своя съпруг в отвъдния свят.



Една такава емблематична гробница е Тракийската.

Археолозите бленуват да открият могили, защото се надяват в тях да има злато. Ние свързваме златото с благосъстояние и висок стандарт на живот. Но всъщност траките използвали златото като материал, който помага на духа да се пренесе в отвъдното. Много често със златни маски и със златни елементи били покривани телата на малките деца. Точно златото укрепвало техния крехък дух.

Но могилите съвсем не са били използвани само за погребения.

Доц. Вачкова разказва, че в повечето могили има места, които приличат на каменни легла. В единия край има място, през което да се отича вода.

Тези могили били използвани от владетелите като място за релакс и презареждане. Техните тела били енергизирани на клетъчно ниво, а водата облагородявала целият им организъм.

Доц. Вачкова разказва как императорите от Древен Рим са черпили знания и мъдрост от тракийските владетели.

Много непознати и изключително интересни факти ще научите от видеото долу от въпросите на Стойчо Керев и от отговорите на доц. Вачкова.

 

Стойчо Керев
Филмът на Стойчо Керев в София

На 5 април 2019 г. Стойчо Керев ще представи за първи път пред българската публика своя  филм „Измамна реалност“ в зала 1 на НДК.

Премиерата на „Измамна реалност“ в Бургас е непосредствено  след София. На 10 май в залата на НХК на ул. „Тройката“ 1.

Билети има на този адрес:https://epaygo.bg/6577043984.

Предстои излъчване в Благоевград и в Стара Загора. Датите ще бъдат обявени допълнително, когато Стойчо Керев намери подходящи за целта зали.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.