Имате двойна брадичка? Тези съвети ще ви помогнат да се избавите от нея (I част)

0
304

Можете да се справите бързо и лесно с този проблем

Никак не са малко хората, които имат двойна брадичка.

двойна брадичка
Можете да се справите бързо и лесно с този проблем

С течение на времето човек се променя, а често пъти промените засягат и лицето. То не само може да промени формата си, а и да се появи двойна брадичка в резултат на натрупването на мазнини. разбира се тя рефлектира най-вече върху външния вид, което пък удря по самочувствието, най-вече при жените.

Истината е, че можете да се избавите от неприятната двойна брадичка, ако спазвате съветите, които ще ви разкрием в редовете по-долу. Специалистите са категорични, че ако следвате препоръките, съвсем скоро ще забележите положителната промяна, а шията ви ще стане по-фина и опъната.

Истината е, че двойната брадичка далеч не се свързва само с наличието на наднормено тегло, а може да е в резултат от генетични особености, възраст или някои други здравословни проблеми.



Ето какво трябва да правите, за да се избавите от неприятната двойна брадичка:

Гимнастика на челюстта
В някои случаи този проблем се появява в резултат на напрежение в областта на челюстта. Постоянното стискане на челюстта може да повлияе върху гъвкавостта и еластичността на долната част на лицето. В този ред на мисли, за да намалите двойната брадичка, трябва да правите някои упражнения ежедневно. Освен това тази гимнастика помага ефективно в борбата с бруксизма.

Ето и основните упражнения, които трябва да правите всеки ден:

– Отваряйте и затваряйте устата си. Правете го поне по 100 пъти;
– Преместете челюстта си от едната към другата страна. Повторете около 50 пъти;
– Изнесете долната челюст напред, след което я върнете в нормално положение. Отново повторете около 50 пъти;
– Правете кръгови движения на челюстта в двете посоки – първо в едната, а след това и в другата – по 50 пъти за всяка посока.

След като направите всички тези упражнения, следва и малко гимнастика за шията. Ето какво още трябва да направите:

Факт е, че шията е един от най-големите издайници на възрастта. Ако не й обърнете нужното внимание, то тогава двойната брадичка може да се появи преждевременно. От особена важност е да хидратирате добри шията, както и да изпълнявате ежедневни упражнения, които да поддържат мускулите й в добра форма.

Упражненията са лесни и могат да бъдат изпълнени, докато лежите или стоите на стола. Основното, което трябва да направите, е да я раздвижите в различни посоки. Въпреки това, не трябва да накланяте главата си твърде много назад. Извършвайте внимателно всички движения, за да позволите на мускулите да се отпуснат, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.