Ето по кои признаци катаджиите спират най-често водачите за проверка

0
216

За да сте спокойни, е добре да поддържате автомобила си изряден

Колкото и невероятно да ви звучи, катаджиите имат определени признаци, по които най-често спират водачите за проверка.

признаци
За да сте спокойни, е добре да поддържате автомобила си изряден

В този ред на мисли, ако искате да се разминете с проверката, е добре да сте наясно с основните признаци, по които униформените спират водачите за проверка на автомобила.

Вероятно мнозина си мислят, че нещата, по които се различават автомобилите, са марката, моделът, размерът, вида на каросерията и цветът.
За опитните служители на КАТ обаче, картината изглежда по доста по-различен начин.

Ето кои са основните признаци, по които катаджиите спират най-често водачите за проверка:



Външен вид на автомобила
Ако автомобилът е с нестандартен цвят или пък липсва някой от конструктивните елементи като броня, странично огледало, капак и др., то няма никакво съмнение, че ще бъдете спрени за проверка от КАТ.

Не е изключено да бъдете спрени и заради някой нестандартен елемент в екстериора като допълнителна оптика, спойлер или тонирани предни прозорци. Освен това ръждясалата каросерия, твърде много пушек от ауспуха или отсъстващ такъв, също могат да станат причина да бъдете спрени от органите на КАТ.

Поведението на водача и неговия облик
Водач с тъмни очила в облачно време и дъвчещ дъвка, несъмнено ще предизвика желание у униформените да го спрат за проверка. Освен това опитният служител на КАТ може да усети нередностите дори и при най-малкото движение на главата на водача.

Неправилно шофиране
Несъмнено, ако се откроявате от общия поток, ще бъдете забелязани и то отдалеч. Можете да предизвикате подозрение не само с твърде висока скорост, а и с честото преминаване от едната лента в другата. Ако автомобилът ви пъпли едва-едва и забавя колоната, също няма да останете незабелязани. Подозрение будят и онези, които карат само направо, независимо от дупките и неравностите по пътя, както и тези, които непрестанно криволичат, без видима причина.

Нарушаване на правилата за движение
Няма начин да направите нарушение на правилата за движение пред органите на КАТ и да не бъдете санкционирани за това. Не забравяйте, че правоприлагащите служители не обръщат внимание само на превишената скорост, пренебрегването на маркировката или на знаци и светофари. Те ще спрат всички, които не са включили светлините, забравили са да си сложат предпазните колани или да почистят регистрационния номер. Ако в автомобила си имате малко дете, по всяка вероятност ще бъдете спрени за проверка дали в автомобила има детска седалка.

Акция или спецоперация
Ако пътните полицаи провеждат акция или някаква спецоперация, то почти нямате шанс да се разминете с проверката. Шансовете за проверка се увеличават многократно, ако външните признаци на автомобила ви се приближава доста до ориентировката, която са получили стражите на реда, пише auto.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.