Ябълков оцет – дори идея си нямате колко много ползи можете да извлечете от него

0
535

Той е отлично средство за облекчаване на симптомите при възпалено гърло

 

ябълков оцет
Той е отлично средство за облекчаване на симптомите при възпалено гърло

Вероятно и през ум не ви е минавало за голяма част от ползите, които могат да се извлекат от иначе добре познатия на всички ябълков оцет.

В следващите редове ще ви разкрием някои от вълшебствата на прекрасния ябълков оцет, от които можете да се възползвате. При все, че повечето от домакините използват ябълков оцет за овкусяване на ястия или салати, той има много по-широко приложение. Именно него ще ви разкрием в редовете по-долу:

Ето ги и неподозираните приложения на полезния ябълков оцет:

Възпалено гърло
Вероятно и през ум не ви е минавало, че ябълковият оцет е отлично средство за облекчаване на симптомите при възпалено гърло. Това, което го откроява е фактът, че съдържа елементи, които го правят изключително ефективен срещу микроби и бактерии. Следващият път, когато изпитате болки в гърлото, просто смесете ¼ ч.ч. ябълков оцет с малко количество топла вода и правете гаргара на всеки час.



Подуване на корема
Ако често пъти ви измъчва усещането за подут корем, то на помощ отново идва добре познатият ябълков оцет. Обикновено подуването на корема е причинено от лошо храносмилане. За да облекчите това състояние би било добре през деня да пиете по една чаша ябълков оцет смесено с топла вода в съотношение 1:2 или 3. Полезните му свойства ще облекчат значително работата на храносмилателната система и ще предотвратят подуването.

Крампи по краката
Ако често ви измъчват крампи по краката, вероятно страдате от недостиг на калий. Добавете 2 с.л. ябълков оцет и 1 с.л. мед към чаена чаша топла вода, но не гореща. Приемайте от веднъж до три пъти дневно от тази смес в зависимост от това колко чести и силни са крампите.

Запушен нос
Съдържащите се в ябълковия оцет витамини от групата В, както и витамин Е, калций, калий и магнезий, могат да почистят отлично синусите. Освен това, те ще успокоят и симптомите свързани с различни алергии.

Сърбеж
Тъй като ябълковият оцет е мощен антисептик, това автоматично го превръща в отлично средство за успокояване на сърбежи и парения по кожата. Можете да го използвате дори и при домашните си любимци, тъй като е напълно безопасен.

Неприятна миризма на краката
Всеизвестен е фактът, че неприятната миризма на краката се причинява от бактерии. Ако и вие страдате от този проблем, е добре всяка вечер да разтривате краката си с ябълков оцет, след като предварително сте ги измили и подсушили. Антибактериалните му свойства ще ви помогнат да се справите с неприятната миризма, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.