България днес изпрати легендата Динко Дерменджиев към вечния му дом

0
587

Още една българска легенда си отиде. Динко Дерменджиев остави ярка следа в българския футбол като елитен футболист и треньор

Динко Дерменджиев
Елитният футболист Динко Дерменджиев се радва на купата

Днес е ден за траур в Пловдив.

Около спортна зала „Колодрума“ се събраха няколко стотин опечалени.

Те дойдоха, за да изразят за последно своята почит към Чико Дерменджиев.

Елитни футболисти и треньори от по-далечното и по-близко минало поднесоха своите букети и венци. Тук бяха президентът Петър Стоянов и треньорът Христо Бонев – Зума.



Младите футболни надежди на Пловдив също се събраха. Спортното майсторство и безкрайната любов към футбола трябва да бъде пример за всички подрастващи футболисти.

Старото поколение златни спортисти не се блазнеха от парите и от лукса, а от това да се раздават на терена. Любовта на феновете и бурните аплодисменти за тях бяха най-голямата награда.

Това липсва на днешните футболисти. Ако се научат да бъдат отдадени на футболната игра както бяха техните далечни предшественици, в България ще се оформи ново златно поколение  футболисти.

Опелото беше извършено в храм „Св. Архангел Михаил“ на пловдивския централен гробищен парк.

След това беше извършено и самото погребение.

Човешкият живот е ограничен. Динко Дерменджиев доживя само до 77. Но неговите спортни успехи и постижения остават в златната история на българския футбол.

На 18 януари 2019 г. ни напусна друга футболна легенда Иван Вуцов. Не можа да доживее до 14 декември, за да отпразнува своя 80-годишен юбилей.

И той беше един от големите радетели за класен български футбол. Първо като футболист, след това като треньор и накрая като изпълнителен директор на БФС – Българския футболен съюз.

За неговото погребение се събраха елитните български футболисти, които съумяха да превърнат  България в голяма футболна сила от световна величина.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.