Ето как се прави уникално маскарпоне у дома (супер вкусно и много евтино)

0
653

Това домашно маскарпоне не отстъпва по нищо на купешкото

маскарпоне
Фантастично става това маскарпоне, ще останете много доволни

Предлагаме ви рецептата за маскарпоне, което да си направите у дома. Изобщо не се чудете, защото вкусът му става също толкова уникален като този на купешкото, но е в пъти по-евтино.

Знаем колко струва маскарпонето в магазина и просто не си заслужава да си давате парите, след като може да си го направим вкусно, евтино и качествено у дома. Горещо ви го препоръчваме.

Трябват ни 125 грама течна сметана, 250 грама прясно мляко с високо масленост и една лъжичка лимонов сок.

Първо трябва да си загреем сметаната на водна баня, а котлонът трябва да е нагрят не много силно – около 87-100 градуса.



Ако нямате термометър, то го загрейте на парата на гореща, но не и завряла или вряща вода. Цялата процедура трае около десетина-петнадесет минути.

После прибавяме млякото бавно и бъркаме добре, като внимаваме да не се пресече. Чак накрая слагаме и лимоновия сок и отново бъркаме.

Махаме от водната баня и оставяме сместта са се охлади добре на стайна температура.

Когато видим, че се е охладило, го покриваме с фолио и слагаме да престои в хладилника за 12 часа.

Сметаната се сгъстява, но не прекалено, а точно, колкото трябва.

Накрая взимаме един тензух на четири ката, слагаме го върху една цедка и сипваме сгъстената течност в цедката. Така оставяме всичко отново в хладилника, отново за 12 часа.

След това ще видим, че се е отделила около 200 милилитра течност, която не ни е нужна, а вкусното кремообразно вещество, останало в марлята, е нашето така желано и обичано маскарпоне.

То е вече готово за ползване, а ако го съхранявате трябва да знаете, че трайността му в хладилника е за около една седмица.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.