Шеф Петров показа как се обезпаразитява, обезкървява и съхранява месо! (ВИДЕО)

0
376

Шеф Петров наблегна на историята, за да разкрие нещо много важно за готвенето!

„Beef Garum Lichen…

Питат ме „Добре де, коя е Българската кухня..“ Разказвам, че сме единствените в Европа които имаме много цикли и промени, много ограбени територии, заличени и скрити, дори между задния реликви, но някои неща изплуват, като ГЕНЕТИКА, природа и един микро свят който дори до скоро беше невидим.Свят който дедите ни да виждали и ползвали и по нашите земи редовно са живяли над 100 години и малко за боледували и магии са изглеждали тези неща, дори до късните векове!

шеф Петров
Шеф Петров с нови разкрития в кухнята

На видеото показвам обезпаразитяването на месо обезкървяване и съхранение в листа със силни сапонини, хормони и антисептичност в земя на температура под 12 градуса, процедура от 3-4 дни, а дори днес са нужни месеци и скъпа техника, при не чак идеални резултати.

Направа на рибена масло което датира над 1500 години пр.н.е от Пеласгите, което ползват за аклиматизиране и протекция в завладяването на северните райони в преследването на бронза и богатствата на Азия великият Гарум който става вълшебен само ТУК….



Дал заедно с ферментацията с морска вода доста неща на новия континет където и до ден днешен са основа на рибен сос и туршии. Същият после храбро ползван и разпространен чрез Гърците и Рим най-вече като златото и силата на воините….. ГАРУМ.

Също едно от най вкусните неща което е било на пиедестал е Дървесният Лишей, чийто вкус може да конкурира само трюфела който също ни е бил познат дори в земите ни на Кирена за които пише ученикът на Аристотел ботаикът Теофраст живял в III пр.н.е.

Но за разлика от трюфелите лишея не само ги е превъзхождала по вкус но и огромните фибри оставали дълго време чувството за ситост и провокирали добро храносмилане и лекота. Тези всички вълшебни неща съществуват и те са около нас, тук са и никой не може да ги премахне защото не ги вижда…. Вие гледайте, ако искате и да пробвате Заповядайте и пробвайте…“

Източник: Фейсбук (без редакторска намеса)

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.