1, 2, 3 и петите бебешко гладки направи

0
453

Ще останете повече от очаровани от резултата

 

петите
Ще останете повече от очаровани от резултата

Не са никак малко представителките на нежния пол, които имат проблем с петите.

Със затоплянето на времето, разбира се ще се наложи да сменят обувките си със сандали и петите им ще излязат на показ.

В следващите редове ще ви разкрием как можете да направите петите си бебешко гладки, без много усилия.

Факт е, че през есенно-зимния период на петите не се обръща достатъчно внимание. До известна степен това се дължи на факта, че са скрити в чорапи, а и в дълбоки обувки. С наближаването на лятото обаче и изваждането на сандалите от гардероба, е нужно да се обърне достатъчно внимание и на тази деликатна и доста издайническа зона.



Мазолите и неприятните напукани пети не са никак рядко явление. Обикновено в повечето случаи за тях допринася и дългото носене на чорапи и затворени обувки. Да не говорим за гъбичките, които направо процъфтяват във влажната среда, създадена от изпотените в чорапите крака.

Това домашно средство, е изключително лесно за приготвяне и действа наистина безотказно. То не само ще направи петите ви бебешко меки, а и ще изглади мазолите и ще ви избави от неприятните гъбички по ноктите. Както се казва – с един куршум, ще застреляте три заека.

Не забравяйте да ги хидратирате редовно

Ето от какво се нуждаете, за да постигнете този удивителен резултат:
10 аспирина
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок

Това е всичко, от което се нуждаете, за да си приготвите вълшебното мазило. Не е нужно да отделяте много време за подготовката на вълшебното мазило в домашни условия. Първо трябва да стриете десетте таблетки аспирин на прах, след което да добавите към него и лимоновия сок. Разбъркайте добре двете съставки до получаването на еднородна пастообразна смес.

Много е важно да нанесете пастата върху добре почистени крака. Това означава, че преди да пристъпите към нанасянето й, задължително трябва да отмиете замърсяванията. Най-добре е да го направите с хладка вода и сапун.

След тази процедура подсушете добре краката и нанесете от пастата върху петите, мазолите и ноктите. Оставете я да действа в продължение на 30 минути. След това я отмийте с много вода (за предпочитане топла).

Накрая масажирайте стъпалата с пемза посредством кръгообразни движения. По този начин ще отстраните втвърдената кожа. Изплакнете отново с топла вода и подсушете краката си.
За да завършите процедурата, нанесете хидратиращ крем. Истината е, че краката са склонни да страдат от сухота и нанасянето на такъв крем, трябва да се превърне в ежедневен навик, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.