Имате стърчащо кокалче? Ето как лесно да се справите с проблема

0
1309

Опитайте се за ходите боси поне вкъщи

 

стърчащо кокалче
Опитайте се за ходите боси поне вкъщи

Ако и вие страдате от стърчащо кокалче, то следващите редове със сигурност ще са ви от полза.

Близо половината от възрастното население в световен мащаб страда от стърчащо кокалче. Този проблем засяга предимно представителките на нежния пол. Обикновено причинителят му, е носенето на неудобни и тесни обувки.

Истината е, че такива обувки не само причиняват болка, а влошават до голяма степен качеството на живот.

Ето какви са начините за справяне със стърчащото кокалче в домашни условия:



Ходете боси
Добре е да се възползвате от възможността да ходите боси, докато сте си у дома. Сваляйте чехлите или обувките и ходете боси. По този начин не само ще подпомогнете укрепването на мускулите на краката, а и ще върнете костта на правилното място. Освен това ще усетите облекчение от неудобните обувки.

Тренирайте мускулите на краката
Упражненията ще ви помогнат да укрепите значително мускулите на краката и да ги направите по-силни. Освен това те ще облекчат до голяма степен болката, която ви измъчва. Много е важно да ги изпълнявате внимателно, без да се претоварвате.

За целта е нужно да се изправите и да притиснете крака към пода. Останете в това положение поне 10 секунди. Упражнението се прави, без да повдигате петата. След това повдигнете пръстите от пода и ги свийте. Останете в това положение отново за десет секунди. Направете всяко едно от упражненията по пет пъти за крак.

Не е трудно да се справите с този проблем, но е нужно постоянство

Чушки
Чушките са отлично природно средство за борба с възпаленията. Става въпрос за лютите чушки, които са с мощен противовъзпалителен ефект. Освен това те имат и затоплящо действие, което пък на свой ред подобрява значително притока на кръв.

За да постигнете този ефект, можете да изстискате сока от лютата чушка директно върху проблемното място. След това нанесете малко вазелин и увийте мястото с кърпа. Оставете го така за 15 минути.

Можете да смесите люта чушка със зехтин в съотношение 1:2. Нанесете сместа върху засегнатото място и масажирайте нежно в продължение на поне 15 минути. В случай, че усетите силно парене, намалете количеството на чушките. След това постепенно започнете да ги увеличавате, докато стигнете до препоръчителните пропорции.

Лед
Ледът ще ви помогне да намалите възпалението, както и болката, която предизвиква. Всичко, от което имате нужда, са няколко кубчета лед и кърпа. Увийте леда в кърпата и го поставете върху стърчащото кокалче. Не е нужно да упражнявате натиск. Нека студения компрес остане върху проблемното място поне 10-15 минути. Можете да прилагате този метод 1-2 пъти дневно, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.