Тази домашна терапия ще накара косата ви да изглежда като от рекламите

0
692

Върши истински чудеса

 

косата
Върши истински чудеса

Едва ли ще се изненадате от факта, че косата също се нуждае от грижа.

Ако се грижите добре за косата си, тя несъмнено ще изглежда добре и разбира се обратно.
В следващите редове ще ви разкрием невероятна маска, която ще накара косата ви да изглежда като на дамите от рекламите – гъста, лъскава и здрава.

В продължение на векове канелата е била използвана от аюрведическата медицина. Тя не само подхранва косата в дълбочина и подпомага растежа й, а и е естествено средство за лекото й изсветляване.

От терапията с канела можете да извлечете много ползи. Ето някои от тях:
– Борите успешно пърхота благодарение на антибактериалните и противогъбичните й свойства;
– Дълбоко почистване на скалпа;
– Подобрява кръвообращението на скалпа, стимулира растежа на косата и укрепва космените луковици;
– Придава естествен блясък на косата;
– Подпомага лечението на сухия и сърбящ скалп



Всяка една от тях действа като истински вълшебник

Ето и комбинациите с канела, които са изключително полезни за косата:

Комбинация №1
Комбинацията от мед и канела стимулира скалпа и подпомага растежа на косата. Канелата стимулира циркулацията на кръвта към кожата и подобрява притока на хранителни вещества. Това разбира се стимулира растежа и действа подхранващо.

За да си направите тази вълшебна маска се нуждаете от 2 с.л. мед, към които трябва да добавите 2 ч.л. канела на прах. Разбъркайте хубаво до получаването на еднородна смес. Нанесете маската върху скалпа и я оставете да действа между 30 и 60 минути. След като времето изтече, масажирайте скалпа си 3-5 минути и едва след това отмийте маската. Измиването става с шампоан, както обикновено.

Комбинация №2
Втората комбинация е от канела и зехтин. За приготвянето на тази маска, е нужно да смесите с 2 с.л. канела с леко затоплен зехтин. Разбъркайте добре сместа и я нанесете по дължината на цялата коса. Оставете маската да действа в продължение на 20-30 минути, след което я отмийте с шампоан по обичайния начин.

Комбинация №3
В подходящ съд разбъркайте две супени лъжици канела и същото количество мед. Добавете 100 мл. зехтин и 1 яйце. Нанесете маската от корените към върха и я оставете да действа в продължение на 10-15 минути. Отмийте я с шампоан. Заради зехтина може да се наложи да добавите малко повече шампоан, както и да бъдете по-упорити в измиването. В случай, че косата ви е доста тънка или пък е по-рядка, е добре да намалите количеството на продуктите наполовина, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.