Буря, проливен дъжд и градушка с размери на грах удари днес България

0
1004

След адската жега през почивните дни, времето се промени за отрицателно време. Днес имаше проливен дъжд, бури и градушка

Градушка с размерите на грах се изсипа днес в Раковски и в Русе

Градушка с размерите на грахови зърна се изсипа този следобед в Русе и в Раковски.

Преди градушката да започне да пада от небето, около 18 часа в Русе се изля мощен порой. Улиците бяха залети от вода.

Град Раковски, общ. Пловдив също стана жертва на мощна градушка. И там ледените късове имаха размери на грах. Но за сметка на това стихията покри с ледена покривка улици и градини.

Предстои да бъдат направени оценки за щетите, които падналата градушка може да е нанесла върху посевите и културите.



Проливен дъжд и гръмотевици атакуваха Пазарджик. Дъждът започна да вали около 17 часа. За отрицателно време живакът падна под 20 градуса по Целзий. През това време по улиците са образуваха огромни и непроходими локви.

Мощен порой удари град Пловдив. Бурята в Града под Тепетата отнесе покрива на жилищна кооперация на пловдивската улица „Павликенска“. Наложи се екипи от Пожарната да премахнат отломки от покрива. Жителите от сградата бяха евакуирани.

София също се оказа под вода. Улиците „Братя Бъкстон“, „Скопие“, „Даме Груев“, Коматевския възел, бул. „Македония“, бул. „Христо Ботев и районът на Сточна гара бяха най-засегнати.

Бурята прекърши клоните на дърветата на ул. „Иван Вазов“ и по бул. „Цар Борис Трети Обединител“.

Пороят от дъжд в Габрово се изсипа днес още сутринта около 08:00 часа. И там температурите паднаха под 20 градуса. Но не е имало градушка.

Опасно време и жълт код е обявен за 19 области от страната, според справката на Националния институт по метеорология и хидрология. Това са Враца, Видин, Ловеч, Плевен, Монтана, Благоевград; Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Смолян; Хасково,  Стара Загора, Габрово, Русе; Велико Търново, Перник, София област и София-град.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.