Илиана Раева: След спортната си кариера доказах, че…

0
419

Илиана Раева твърди, че е много щастлив човек и именно на това е учила момичетата в последните десетилетия, откакто тя не се състезава.

“Спортът и успехите са временни, Личността е за цял живот!

Прекрасно интервю по Нова с Eli Bineva и Слави Бинев!
Ще си позволя един съвет: Стига вече с клишето, че спортът е отнел нещо на спортисти от ранга на Ели- световни, европейски и Олимпийски шампиони! Да, имало е такива времена, те са далечно минало, но дори те повече са дали, отколкото са отнели на спортистите!

Илиана Раева
Илиана Раева доволна от работата си като ръководител

Когато реших да се посветя на спорта след спортната си кариера, една от целите ми беше да докажа, че гимнастичките могат да станат шампиони и едновременно с това да са щастливи! Разбира се, че успях!

Всичките ми момичета, които последните 10 години ставаха световни, европейски шампионки, олимпийски медалистки бяха щастливи и напълно осъзнаваха, силата си и радостта и гордостта, която носят на обществото! Това не е означавало, че е липсвала дисциплина и саможертва! Напротив! Но те също са били осъзнати с цялата им необходимост. Момичетата става едновременно шампиони и личности!Разбира се, имало е и такива, които трудно са приемали силата на съотборничката си, нейните успехи и победи, показвали са слабост и трудно са приемали Истината, че другите са по-заслужили и по-добри във важен момент и са напускали недостойно залата на националния отбор.

Всъщност, аз приемам това като нещо толкова човешко и нормално, но за големия спортист това е недопустимо. Но тези гимнастички са били твърде, твърде малко, събират се на пръстите на едната ми ръка, сравнение с многото останали, постигнали големите си успехи и останали Човеци!

Да, моите момичета са и големи личности, защото спортът МНОГО УЧИ, МНОГО ДАВА И СЪЗДАВА! Но не всеки има интелекта и силата да го осъществи! Въпрос на друга тема.

За Ели написах – тя е в друга Графа! Там всички са Личности и са такива цял живот!
Спортът и успехите са временни, Личността е за цял живот! ❤️”

Източник: Фейсбук

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.