Българските спортисти извоюваха много медали за България, включително и златни

0
697

Европейските олимпийски игри в град Минск приключиха. Представянето на българските спортисти е отлично. Има голям прогрес спрямо игрите от 2015 г.

Ивет Горанова е сред най-елитните български спортисти. Взе злато и извоюва шампионска титла за България

Нашата страна обогати своя спортен актив с цели 18 медала. От тях 3 са златни.

Браво на всички български спортисти, които се бориха смело и дръзко!

Златните медали отново са постижение на дамите.

Мария Оряшкова взе злато от самбото. Станимира Петрова от бокса, а Ивет Горанова от карате.Три пъти българският трибагреник беше издигнат. Три пъти българският химн огласи спортната зала, благодарение на тези три смели българки.

Българските спортисти се окичиха още със 7 сребърни и с 8 бронзови медала.

Като цяло успехът на България е много, много по-добър от онзи, който постигнаха преди 4 години в Баку. През 2015 г. страната ни спечели общо 10 медала. Само 1 беше златен. И в общото класиране зае 27 място. Тази година представянето е прогресивно и вече сме на 16 място в света.

Особено впечатляващо е представянето на Ивет Горанова. Младата каратистка спечели своя първи медал през 2018 г. Той беше бронзов. Днес в Минск Ивет извоюва златен медал и  първата шампионска титла за страната от Европейските игри. Медалът на Ивет е точно 18-ят и стана факт малко преди закриване на игрите.

Ивет Горанова има квота за участие в Олимпиадата в Токио през 2020 г.

Отлично е представянето ни по борба. Медалите спечелиха само жените. Среброто е за Мими Христова, а  бронзът за София Георгиева и за Миглена Селишка.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.