Топ приложения на киселото мляко (I част)

0
837

Този продукт наистина е вълшебен

 

киселото мляко
Този продукт наистина е вълшебен

Няма никакво съмнение, че киселото мляко е един от продуктите, който присъства редовно на трапезата на българина, освен ако нямате някакви противопоказания за него.

Освен това едва ли има човек, който да не е наясно с факта, че натуралното кисело мляко е наситено с протеини, витамини и микроелементи. Именно те го превръщат в един от най-полезните продукти.

В следващите редове ще ви разкрием няколко невероятни приложения на киселото мляко. Някои от тях може да са ви познати, а други да ви изненадат. Така или иначе обаче тези приложения ще са ви от полза не само за лична грижа, а и в домакинството.

Ето за какво можете да използвате киселото мляко:



Възстановяване на косата
Киселото мляко превръща косата ви в копринено мека и я прави покорна. Освен това не трябва да пропускаме, че то я подхранва отлично. Не на последно място, то възстановява естествения й блясък. Разбира се всичко това е благодарение на състава му.

Протеинът действа укрепващо на космените фоликули и възстановява цъфтящите краища. Млечната киселина пък е тази, която овлажнява отлично косъма. Витаминният комплекс и по-специално ниацинът и рибофлавинът, предпазват отслабените косми и предпазват от появата на пърхот.

Идея си нямате за колко много неща може да ви е от полза киселото мляко

За да постигнете всичко това е достатъчно да правите маска на косата с кисело мляко веднъж в седмицата. Процедурата е много лесна – нанесете киселото мляко върху измита и леко подсушена коса. Оставете го да действа 15-20 минути, след което отмийте с топла вода. За да извлечете още по-голяма полза от тази маска, може да добавите малко мед, зехтин (кокосово масло, арганово масло, масло от гроздови семена или авокадо).

Грижа за кожата
Киселото мляко влияе благоприятно и на кожата. То омекотява, подхранва, овлажнява и подмладява. Освен това то е отлично природно средство в борбата срещу пъпките и акнето, тъй като притежава мощни противогъбични, антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Може да се прилага както точково, така и под формата на цялостна маска. Една от най-ефектните рецепти за отличен вид на кожата, е съчетанието на кисело мляко с мед и овесено брашно. Ако пък имате засилена пигментация или нередности в тена, можете да ги отстраните със смес от кисело мляко и лимонов сок.

Дори мъжете могат да прилагат маска от кисело мляко, смесена с цитрусови кори или овесена каша след бръснене. Същото важи и за дамите, извършващи тази процедура. Сместа се нанася върху избръснатите места посредством леки масажни движения в кръг. Оставете маската да действа 15-20 минути и изплакнете с хладка или студена вода, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.