Топ приложения на киселото мляко (II част)

0
809

Можете да разчитате на него в редица ситуации

 

киселото мляко
Можете да разчитате на него в редица ситуации

В първата част на този материал ви запознахме с част от топ приложенията на киселото мляко.

То може да ви бъде от полза не само за дома, а и за разкрасителни процедури и за още куп други неща.

Ето за какво още можете да използвате киселото мляко:

Избелване на зъбите
Киселото мляко е отличен природен продукт за избелване на зъбите в домашни условия. Трябва да отбележим обаче, че е нужно да проявите известна доза търпение и да прилагате редовно тази процедура, за да постигнете желания ефект.
Това, което трябва да правите е да втривате кисело мляко в зъбите всяка сутрин. Тази процедура се прилага в рамките на поне един месец или до постигане на желания ефект. Фосфорът и калцият, които се съдържат в киселото мляко несъмнено ще си свършат работата и резултатът ще е забележим.



Слънчево изгаряне
Предвид, че лятото вече започна, често пъти хората попадат в плен на слънчевите изгаряния, които никак не са за подценяване. Киселото мляко е продукт, който лекува ефективно както леки зачервявания, така и по-сериозни изгаряния. Още по-добре действа заквасената сметана. За да облекчите положението, е нужно да нанесете млякото или заквасената сметана на тънък слой върху засегнатия участък. Оставете да действа 15-20 минути, след което отмийте със студена вода.

Ще се изненадате от някои приложения на този продукт

Цинкът, съдържащ се в тези продукти ще облекчи значително паренето и сърбежа и ще успокои кожата. Освен това киселото мляко ще охлади и овлажни кожата ви. Благодарение на мощните му антибактериални свойства пък, ще предотврати развитието на инфекции дори в случаите на тежки изгаряния.

Педикюр
В случай, че краката ви се нуждаят от педикюр, не бързайте да си запазвате час в салона за красота. Можете да си спестите сериозна сума пари, прилагайки тази процедура в домашни условия. За да приготвите естествен пилинг за краката си, са ви нужни няколко ореха. Счукайте ги и ги добавете към кисело мляко (достатъчно количество за двата ви крака). С получената каша обтрийте хубаво краката като наблегнете на зоните, където кожата е много суха и твърда. След това спокойно можете да нанесете лака за нокти.

Детски боички за пръсти
Можете да направите абсолютно безвредна боя, в която детето да топи пръстите си и да рисува, без да се притеснявате, че може да ги оближе. Нужно е само да добавите безвредна сладкарска боя към киселото мляко и да оставите детето да рисува навреме с получените боички. Така няма да се притеснявате, че детето се е нагълтало с боичките, докато сте го изпуснали от поглед за минута-две, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.