Внимание! Тези необичайни сигнали алармират, че сърцето ви изнемогва (I част)

0
622

В никакъв случай не ги подценявайте

 

сърцето
В никакъв случай не ги подценявайте

Напоследък проблемите със сърцето са все по-често срещани и възрастта далеч не е определящ фактор.

Най-коварното нещо на проблемите със сърцето е, че отначало те са невидими и могат да се проявят абсолютно неочаквано в даден момент.

В следващите редове ще ви разкрием необичайните сигнали, чрез които организмът ви подсказва, че нещо със сърцето ви не е наред и то изнемогва.

Ето кои са тези сигнали:



Болка, която стига до ръката
При все, че това е един от класическите симптоми за нередности със сърцето, често пъти хората го пренебрегват. В случай, че болката ви започва от гърдите и се простира по лявата ви страна на тялото, завършвайки в областта на ръката по всяка вероятност това е сигнал, че имате обостряне на сърдечен проблем. В нередки случаи болката в ръката е много по-силна от тази в гърдите.

Продължителна кашлица
Често пъти продължителната кашлица е сигнал, че белите дробове не получават достатъчно количество кръв. Необходимо е да посетите лекар при първа възможност, без да отлагате.

Не подценявайте нито един от тези сигнали

Отоци по краката
Разбира се отичането на краката може да е породено и от друг здравословен проблем или пък от наднормено тегло в съчетание с продължително седене. Въпреки това в нередки случаи този сигнал алармира за нередности със сърцето. Обикновено до отоци в краката се стига, когато сърцето не изпомпва достатъчно интензивно кръвта. Тогава тя се задържа във вените на краката, което на свой ред води до подуване. Ако страдате от сърдечна недостатъчност, трябва да сте наясно, че тя затруднява значително работата на бъбреците и това също може да е причина за отоците по краката.

Гадене
Лошо храносмилане, гадене, киселини в стомаха, както и болка в областта на стомаха, може да са все симптоми, алармиращи за проблеми със сърцето. Обикновено тези симптоми се проявяват по-често при представителките на нежния пол. Разбира се възможно е разстроеният стомах да няма нищо общо с проблемите на сърцето. Въпреки това, ако сте изложени на риск от сърдечни проблеми, е добре да посетите специалист.

Загуба на апетит
Често пъти натрупването на течности в коремната кухина породено от сърдечна недостатъчност е придружено от дискомфорт в корема и липса на апетит.

Повишена тревожност
В нередки случаи инфарктът е предвождан от повишена тревожност и чувство на страх от смъртта. Хората, оцелели след инфаркт често споделят, че са преживели чувство на „обреченост“.

Нито един от тези симптоми не е за подценяване. Дори да не става въпрос за сърдечен проблем, те са породени от някакъв друг проблем, на който трябва да обърнете внимание навреме, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.