Внимание! Тези необичайни сигнали алармират, че сърцето ви изнемогва (II част)

0
624

Не трябва да подценявате нито един от тях

 

сърцето
Не трябва да подценявате нито един от тях

В първата част на този материал ви запознахме с част от необичайните сигнали, алармиращи, че нещо със сърцето ви не е наред.

В следващите редове ще ви разкрием и останалите сигнали, които в никакъв случай не трябва да подценявате.

Ето ги и тях:

Слабост
Няколко дни преди инфаркта, както и по време на инфаркта, някои хора изпитват необяснима слабост. Понякога те изпитват слабост до такава степен, че дори не успяват да задържат лист хартия между пръстите си.



Епизодична загуба на съзнание
Епизодите на внезапна слабост, замаяност, загуба на съзнание и затъмняване на погледа, може да са предупредителни знаци за инсулт.
Освен това причина за тежки припадъци може да бъде и дисфункция на сърцето. В такива случаи загубата на съзнание може да е фатална.

Дори и при незначителен на пръв поглед припадък, след който успявате да се възстановите бързо, е нужно да бъдете прегледани обстойно от специалист. В случай, че някой припадне пред вас, повикайте линейка по най-бързия начин.

Задух
Ако изпитвате сериозен недостиг на въздух дори след обикновена разходка, то причина за това отново може да е някаква нередност със сърцето. Тези симптоми са характерни за сърдечна недостатъчност и са по-известни като сърдечна астма. Опасна последица от този проблем може да бъде белодробният оток. Повикайте линейка по най-бързия начин.

Обърнете им внимание навреме

Кожен обрив
Резултатите от редица проучвания сочат, че при хора с екзема, рискът за появата на високо кръвно налягане (хипертония), нараства с цели 48 процента. С 28% пък нараства риска от високи нива на холестерола. Ако пък имате наличие на херпес зостер, трябва да сте наясно с факта, че той увеличава риска от сърдечни проблеми с 58%.

Ранна плешивост
Ранното побеляване на косата при мъже под 40-годишна възраст, както и ранната плешивост, може да показват предразположеност към сърдечни проблеми. Някои учени твърдят, че това е много по-сигурен знак от затлъстяването дори.

Ходене по малка нужда през нощта
Ако нямате настинка или някакво друго заболяване, което ви кара да ставате по няколко пъти на нощ по малка нужда, то е добре да обърнете внимание на сърцето.

Прекъсване на работата на сърцето
Ако напоследък все по-често установявате, че сърдечния ви ритъм е накъсан – едва трепва, след това замръзва, а накрая започва да бие лудо, то задължително трябва да посетите лекарския кабинет. Понякога тези нарушения се случват дори и в момент, когато лежите. Причините за тези симптоми, са поне няколко. Сред тях са остеохондроза, ендокринно заболяване, коронарна болест на сърцето или пък остър миокарден инфаркт, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.