Тези съвети ще ви помогнат да изчистите пилето от хормоните, преди да го сготвите

0
2183

Ако го приготвяте, пропускайки тези важни детайли, поглъщате всички хормони и антибиотици

пилето
Ако го приготвяте, пропускайки тези важни детайли, поглъщате всички хормони и антибиотици

Всеки е наясно с факта, че пилето, което купуваме от магазина гъмжи от хормони.

За съжаление отдавна отмина времето, в което пилето се разхождаше в бабината градина и се хранеше с трева и зърно. Към днешна дата пилетата стигат до нас от големи птицеферми, където ги хранят със смесени фуражи и ги тъпчат със солидно количество хормони.

Когато птиците се разболеят и те като хората биват лекувани с различни видове антибиотици. Те остават в телата им между 7 и 10 дни след прилагането им. Друг е въпросът, че след като производителите узнаят, че дадено пиле е болно и може да не оцелее, те гледат да го пласират възможно най-бързо на пазара. Коментарът какво слагаме на трапезата си, е излишен.

Разбира се не съществува метод, чрез който да изчистим хормоните и лекарствата от пилето изцяло, но все пак можем да направим това до известна степен.
В следващите редове ще ви разкрием няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да изчистите голяма част от тези хормони от пилето, преди да пристъпите към готвене.



Не пренебрегвайте тези съвети, ако не искате да погълнете всички тези хормони и антибиотици

Ето ги и тях:

Съвет №1
Много домакини използват за готвене бульона, в който са варили пилето. Това е огромна грешка. Специалисти са категорични, че той трябва да се изхвърли, тъй като той е вреден. Разбира се това не важи за случаите, в които пилето е домашно отгледано.

Съвет №2
Не гответе пилето цяло. Преди да пристъпите към процеса на готвене, премахнете от него бъбреците и черния дроб, тъй като именно там се натрупват най-много токсини. След това се избавете от кожата и едва тогава можете да пристъпите към готвене.

Съвет №3
Пригответе разтвор от 1 литър вода, 2 с.л. сол и сока от половин лимон. Сложете пилето да кисне в тази смес за поне два часа. След това го изцедете добре, изплакнете го, направете нова смес в същите пропорции и го сложете да кисне за още 2 часа.

Няма да сгрешите, ако покиснете за няколко часа пилешкото месо в минерална вода. По този начин ще намалите съдържанието на хормони и антибиотици в пилето до минимум. Освен това то ще омекне значително, което означава, че месото му ще стане още по-крехко.

След кисненето можете спокойно да пристъпите към приготвянето му по начина, по който сте решили, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.