Ето какво се случва с тялото ви, когато не се къпете

0
860

Душът може да свърши чудеса за мотивацията ви

 

тялото
Душът може да свърши чудеса за мотивацията ви

Задавали ли сте си някога въпроса какво се случва с тялото ви, когато не се къпете по-продължително време?

Разбира се 2-3 дни не биха били проблем, но след това нещата доста загрубяват. Неприятната миризма, която излъчва тялото ви далеч не е единственият проблем, пише profit.

В следващите редове ще ви запознаем с неприятните неща, които се случват с тялото ви, ако не вземете душ повече от 2-3 дни.

Ето ги и тях:



Кожен сърбеж
Всеки е наясно с факта, че кожата ни секретира масла. Когато не се къпете по-продължително време, мръсотията се набива в кожата и причинява сърбеж и раздразнение.

Психологически аспект
В нередки случаи вземането на душ може да направи чудеса за мотивацията ви. Съответно пък пропускането на банята може да ви докара до депресия и да се чувствате мръсни.

Болести
Факт е, че човешкото тяло е покрито с около хиляда вида бактерии и около 80 вида гъбички. Немалка част от тях са полезни, тъй като помагат за доброто храносмилане, както и за различни жизнени функции. Ако обаче не се къпете повече от 2-3 дни, давате превес на лошите бактерии. Влизайки в тялото ви през устата, носа и дори очите, можете да си създадете сериозни здравословни проблеми.

Не е проблем, ако не се изкъпене два-три дни, но за по-дълго време не си и помисляйте

Добрите бактерии
Вероятно не сте наясно с факта, че съществуването на добрите бактерии зависи до голяма степен от помощта ви. Вземайки душ, вие им помагате да се избавят от всички лоши бактерии, ако обаче го пропуснете за повече от два-три дни, давате превес на лошите бактерии.

Кожни проблеми
Човешката кожа е естествено мазна и солена, а редовното къпане редуцира натрупването на мазнините по кожата, които водят до акне и различни раздразнения.

Неприятна миризма
Разбира се появата на неприятната миризма също не е за пренебрегване. Тук трябва да отбележим обаче, че не потта е причината за неприятния мирис. Всъщност миризмата идва от газа, който отделят бактериите, докато консумират телесните протеини и мастните киселини.

Повишен риск от инфекция
Нередовното къпане може да доведе до натрупване на мъртва кожа и да повиши сериозно риска от гъбични и бактериални инфекции – стафилококови или сърбеж.

Възпаления
За никого не е тайна, че горещият душ, е доста вреден за кожата, засегната от екземи. Нередовното къпане обаче е в състояние да причини още по-сериозни проблеми, а различните възпаления, са само върхът на айсберга.

Мазна коса
Нередовното вземане на душ води до натрупване на мазнините, които се трупат най-вече по скалпа. Излишно е да споменаваме, че това оказва негативно влияние върху косата ви, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.