Илиана Раева: Колко години да мълча и да се усмихвам, колко?!?

0
573

Илиана Раева отбеляза края на сезона в художествената гимнастика. Тя благодари на момичетата, които вложиха цялата си душа и сърце в този спорт.

„Световната художествена гимнастика се развива не с години, а с месеци!

Завърши първото световно първенство за девойки по художествена гимнастика, което се състоя в Москва.
Рекорден брой участнички индивидуално и ансамбли регистрираха участие за форум от такъв ранг.

Станахме свидетели на една невероятна конкуренция и в индивидуалното, и при ансамблите.

Четири дни имах възможност да се насладя на забележителното развитие на този красив спорт! Не съм предполагала, че едно такова състезание ще е толкова силно, с такъв адреналин и с толкова голям брой държави, които имат апетити за медали. Всички пуснаха състезателки, с които искаха да печелят медали и призови места.



Илиана Раева на театър по случай края на сезона

България участва с 4 състезателки – всяка на един уред. Нямаше друга държава от претендентите за медали, които да участва с 4 състезателки. При много отговорен и обстоен анализ за получените оценки през сезона на международните състезания, контролни и държавно първенство на основните ни 4 състезателки, две от тях се откроиха с най-добри оценки – Ева на въже и лента и Катрин на топка и бухалки. Стиляна също има висока оценка на бухалки, но показваше колебливост в някои състезания и тренировките. Взехме това решение, защото искахме да покажем потенциала и силата и на четирите ни прекрасни момичета. Усложнихме съчетанията и те станаха абсолютно конкурентни на най-добрите.

Моето мнение, както и на някои чуждестранни колеги беше, а и в момента моето е, че България има най-силния отбор при девойките след Русия! Категорично! Да! Децата допуснаха грешки, но специалистите могат да си направят извода, каква е силата им от получените оценки с грешки. Навсякъде бяхме готови за сребърен медал! Всички го видяха и на тренировките и на подиума. Ева беше единствената, която направи съчетанието без груба грешка, с две не добри изпълнени трудности, невидими за зрителя и видими за съдиите и получи втора оценка, въпреки, че това не и беше максимума.

Когато играеш едно съчетание, отговорността и напрежението е ОГРОМНО, защото знаеш, че нямаш втори шанс.

Стиляна е с най-трудните бухалки в света! Тя е с една година по-малка от другите, както и Ева. Не издържа психически и допусна грешка, но показа сила и класа и стана любимка на всички!

Кати – тя спря часовниците на всички със 7 пируета на панше и 5 със свит крак, с хъс, с класа и запомняща се артистичност! Допусна една грешка на сложен елемент и това разцентрова част от играта и! Но е ФАНТАСТИЧЕН състезател с огромно бъдеще!

Валерия – единствена от четирите, която се чувстваше без страх, мислеше за всяка дума, която и беше казана и игра като лъвче! На косъм от медала, ама битката в този спорт не е само на терена…. Гордост си, Валерия!

Ева – всички я харесват! Уникален талант! Растеше в състезанието и се учеше как се играе на световно, а не на държавно първенство! Изпусна днес и си изпусна медала, но толкова високо хвърли въжето с крак, защото само тя има ЧЕТИРИ кълбета на състезанието!

И четирите ни момичета показаха силна, атрактивна и класна гимнастика! И четирите бяха подготвени за медал! Да! Сбъркаха, но имаха само един шанс! А всичките им прекрасни съпернички от другите страни имаха най-малко по два шанса, по три, та и по четири! И въпреки това и те бъркаха, и те правиха грешки, защото все още тези състезатели са девойки и се учат да се състезават! Те взеха медали, но там, където успяха да го изиграят поради факта, че имаха възможност да играят повече съчетания!

Безкрайно се гордея с отбора и състезателите ни, обичам ги и вярвам в тяхното бъдеще! Поздравявам и техните треньори Валя Иванова и Рени Тошева!
Ансамбълът!

Труден и тежък сезон. Слабо представяне на европейското. Слабо представяне и на световното!
Но повече от месец преди световното успяха да открият себе си и състава! Усложниха и двете съчетания. Направихме ги конкурентни с желание за медал. Тези момичета и техните две ПРЕКРАСНИ треньорки дадоха всичко от себе си, за да представят България достойно. Тренираха много! Направиха безгрешно контролно преди тръгването и безгрешна подиум тренировка, с една незначителна грешка на обръч.

При безгрешна игра имахме големи шансове за медал! Те го знаеха, усетиха го и на подиум тренировката. Чувстваха се прекрасно преди старта, с изключение на Моника. Тя каза, че се страхува. Направихме всичко, за да я успокоим. Всичко тръгна прекрасно. Направиха всички сложни и трудни неща, но вързаха възел, смениха лента и останаха 9-ти.

На обръчи допуснаха грешка в началото, но съумяха да не пропуснат трудностите си и докрая играха смело и направиха всичко! Получиха много ниска оценка за трудност. Незаслужено. Плакаха и страдаха много и те, и треньорите. Защото знаеха, че можеха да постигнат много на това състезание! Защото бяха един прекрасен ансамбъл, с прекрасни трудни композиции, с които мечтаеха за медал! Но, грешките са си грешки…
А аз се разплаках днес, сутринта, когато разбрах, че оценката, която са получили от съдиите ни е класирала 8-ми, но е била намалена с 1,5 от главното съдийско ръководство… Да! Съдиите са ни оценили точно и справедливо, и играта, и съчетанието! Ако не са ги накарали да си намалят оценката, прекрасните ни момичета днес щяха да са на финал, щяха да имат нов шанс…. и щяхме да сме 6-ти в класирането!
Това е…

Кой, защо… защо, по дяволите… няма да кажа, защото ни предстои световно! И аз за пореден път трябва да мълча и да стискам зъби…

Много съдии бяха в пълно недоумение….
Искам крещейки да разказвам и за това, което е станало на съдийската маса снощи, и за едно европейско, и за едно друго световно…. НО НЕ МОГАААА!!!!! И трябва да мълча и да търпя всичко, което се изсипва върху треньорите и децата, върху мен…! Защото има други състезание, а те пак ще са на тая съдийска маса… Защото ако си отворя устата ще върна българската гимнастика от там, откъдето всъщност никога не е излизала…. от собствената си помия! А вече имаме толкова много прекрасни гимнастички на всички нива, потенциални медалистки във всяка възраст, световни шампионки, страхотен отбор жени индивидуално!!!

Докога бееее?!?!?! Докога ще се самоунищожаваме????????
Е, колко години да мълча и да се усмихвам?!?!?!
Колко?!?!?
Защо???

Защо Хриси с подути от рев очи ще ми казва тази сутрин: “ Госпожо, ако сме обединени, ще сме империя…”
Знам мила, но никога не сме били, и никога няма да бъдем обединени… Защото да се радваш на успеха на другия е привилегия само на определена порода хора!!!
Нека всеки да мъкне съвестта си… Нали отговаря пред нея

А на всичкото отгоре шепа освирепели жени сипят клетви обиди по треньорите ми и по мен и някакви мои приятели от фейсбук ми пращат на лично техните помии…
Спрете да ми пращате тези простотии, защото въпреки, че сте ми приятели ще ви блокирам. Тези секти от някакви неудовлетворени жени намерили отдушник в професията “фен” никога не са ме интересували.
Благодаря ви прекрасни мои момичета! Аз наистина съм много горда с вас и затова получихте всички този специален шоколад от мен! Благодаря на невероятно трудолюбивите ми и отговорни треньори Валя, Вяра, Цвети Рени!

Обичам ви и вярвам във вашето успешно бъдеще! Анализираме, отстраняваме грешките и продължаваме! Има върху какво да работим.
Благодаря на родители и фенове за подкрепата!
Честито на медалистите!
Страхотна гимнастика!

Благодаря на домакините за невероятното състезание! За невероятното отношение към България и нашата делегация през всичките дни! Благодаря на съдиите на съдийската маса! Невероятно съдийство!

Време е нашите прекрасни момичета, треньори, делегация да отпуснат душите и да се повеселят на банкета, а аз с удоволствие ще възползвам от поканата на невероятната Ирина Винер да посетя постановка в “Болшой театър” и ще пропусна банкета!“

Източник: Фейсбук

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.