Готварската сол върши чудеса у дома

0
1317

Дори не сте предполагали за колко много неща можете да я използвате

 

готварската сол
Дори не сте предполагали за колко много неща можете да я използвате

Убедени сме, че повечето дами възприемат готварската сол като един от задължителните продукти в кухнята.

Едва ли обаче сте наясно с чудесата, които може да свърши готварската сол в дома ви. Несъмнено, тя е най-често употребяваната подправка. Въпреки това, наравно със захарта, мнозина я определят като „бялата смърт“.

Трябва да знаете обаче, че този продукт далеч не е за подценяване. Евтината сол може да ви донесе изключително много ползи в ежедневието. В следващите редове ще ви разкрием някои необичайни начини за използването на готварската сол.

Ето ги и тях:



Миене на прозорци
Разтворете 2 с.л. готварска сол в 3 литра вода. С тази смес не само ще измиете прозорците у дома и на колата до блясък, а и ще премахнете устойчивите петна от мебелите.

Пране
Можете много лесно да предпазите дрехите си от свиване и избледняване при пране. За целта е нужно само да добавяте по малко готварска сол всеки път в пералнята. С помощта на сол и малко вода можете да се справите и с петната от червено вино по дрехите.

Тя е невероятен помощник

При зъбобол
Ако ви измъчва зъбобол, трябва само да разтворите малко сол в топла вода и с тази смес да изжабурите няколко пъти устата си. За всеки случай е добре да се консултирате със зъболекаря си, преди да изпълните тази процедура.

Паста за зъби
В случай, че поради някаква причина не разполагате с паста за зъби под ръка, то сместа от равни части сол и сода бикарбонат, върши същата работа.

Изпотяване на краката
За да се справите с неприятното изпотяване на краката, отново на помощ идва готварската сол. За целта е нужно да добавите 3 с.л. сол към 8 литра вода. Добавете и ¼ тоалетен сапун. Тази процедура несъмнено ще елиминира изпотяването и неприятната миризма на краката. Имайте предвид обаче, че доста изсушава кожата и вероятно ще се наложи да я хидратирате.

Неприятна миризма във фурната
Със сигурност от фурната ви се носи доста неприятна миризма, след като сте приготвили вкусна риба за семейството. Е, можете да си помогнете много бързо, лесно и евтино, за да се избавите от нея. Нужни са ви само сол и канела. Сипете малко от сместа в подходящ съд и включете фурната. Неприятната миризма ще изчезне само няколко минути след загряването на фурната.

Запушена мивка
За да почистите мивката, особено в кухнята, е достатъчно да изсипете сол в нея, след което да я залеете с вряла вода. Само няколко секунди по-късно ще забележите, че водата вече преминава много по-лесно през сифона, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.