Моторист загина у нас, българин загина в тежка верижна катастрофа в чужбина

0
371

Две трагедии почерниха две български семейства.  Тежка верижна катастрофа отне живота на наш сънародник зад граница и на моторист у нас

Съболезнования на всички близки на загиналите!

Близо до с. Конево, обл. Кърджали моторист направи катастрофа.

Мотористът се е движил с прекалено висока скорост. Настилката на пътя била мокра. Той изгубил правоуправлението на мотора и паднал на пътя. Бил транспортиран в болницата в Кърджали жив. Но усилията на лекарите не могли да го запазят. Злощастният моторист починал.

При много тежка верижна катастрофа в Италия загина българин на 46 години.

Трагедията се е разиграла на магистралата от Торино за Милано. Италианските вестници „Република“ и „Стампа“ писаха за катастрофата, а „24 часа“ ги цитира.



В тежката верижна катастрофа пострадали ТИР, мотор и 4 леки автомобила. Ранени са 6 души. Те са транспортирани до болниците в Кивасо и Верчели. Техният живот е вън от опасност. Единствената жертва е българинът.

Разследването на трагедията продължава. Според първоначалните данни, лек автомобил предприел изпреварване на българския водач. Ударил се в колата и от удара нашият съгражданин починал на място. От мощния удар автомобилът навлязъл в съседното платно. Там пътували останалите превозни средства. Идващата насреща кола направила опит да свие встрани, за да избегне удара, но също е пострадала в инцидента.

На бул. “Съединение“ в гр. Русе лек автомобил се блъснал първо в крайпътното платно, а след това в бетонната ограда на частна къща. Катастрофата е направена от водач на 25 години. Той пътувал с висока скорост и изгубил правоуправлението на превозното средство.

Водачът получил фрактура на лицевите кости и на черепа. Пътникът до него има рани по главата. Пострадалите са откарани в УМБАЛ „Канев“ в града. Настанени са в отделението по неврохирургия. Водачът е употребил алкохол. Има опасност за живота му.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.