Топ съвети за премахване на надрасканото от стените и вратите

0
441

Не изпадайте в ужас, проблемът може да се реши бързо и лесно

 

стените
Не изпадайте в ужас, проблемът може да се реши бързо и лесно

Едва ли има родител на малко дете, който да не се е сблъсквал с драсканици по стените или вратите на дома.

Е, имаме добра новина за вас. Не се паникьосвайте, когато видите, че детето е изразило творчеството си по стените или вратите на дома ви, защото това може да се оправи много лесно.

Освен това ще ви дадем и още няколко полезни съвета, които ще са ви от огромна полза у дома.
Е, да не губим време, а да започваме с „разкритията“.

Ето ги и тях:



Пожълтяване на пластмасови повърхности
Дръжките на хладилника, микровълновата, капака на пералнята или пък первазите пожълтяват с течение на времето.

Можете обаче лесно да елиминирате този проблем като накиснете гъба в оцетна есенция с концентрация 70-80% и натриете пожълтелите места. Изчакайте пет минути, изплакнете гъбата с вода и отново забършете поразеното място. Това средство почиства перфектно и мазнини. Добре е да използвате ръкавици.

Друг вариант да почистите пожълтяванията, е употребата на обезцветител или изсветлител за коса. Той може да се открие в професионалните магазини за козметика и коса. Потопете гъба в обезцветителя и натрийте пожълтялата пластмасова повърхност. След това оставете да подейства 10 минути. После отново повторете процедурата и изплакнете или забършете с чиста гъба.

Цялата поразия може да бъде отстранена бързо и лесно

Замърсявания и петна
Дори и най-евтината паста за зъби може да ви свърши идеална работа в домакинството при наличието на перваза на прозореца, пожълтяване или петна от саксии. Достатъчно е само да забършете и ще останете изумени от ефекта. Тук обаче трябва да посочим, че не е препоръчително да използвате пасти, съдържащи хлор за почистването на пластмасови повърхности, тъй като те ще пожълтеят още повече.

Драскотини по стените и вратите
Пастата за зъби върши отлична работа за почистването на драскотините по стените и вратите, които често пъти довеждат родителите на малките деца до ужас, пише zajenata.bg.

За профилактично почистване на стените, боядисани с латекс можете да използвате воден разтвор. Той трябва да е направен от хладка вода, към която сте добавили малко неабразивен препарат за миене на съдове. Истината е, че трябва да използвате такъв препарат, защото те са доста по-деликатни от останалите.

С помощта на мека кърпа, потопена в разтвора и изстискана добре, започнете да забърсвате стените. Задължително спазвайте посоката от тавана към пода. Не упражнявайте натиск. Веднага след забърсването с влажна кърпа, минете и със суха.

Наблегнете в областите около ключовете и контактите, тъй като обикновено там се замърсява най-много. Бъдете особено внимателни да не намокрите твърде много тези зони, тъй като може да стане беля, пише az-jenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.