Няколко топ трика, които ще направят храната ви много по-вкусна

0
408

С тях вкуса на храната ще стане много по-интензивен

 

храната
С тях вкуса на храната ще стане много по-интензивен

В следващите редове ще ви разкрием няколко топ трика на известни готвачи, които ще направят храната ви много по-вкусна.

Приготвянето на храната е истинско изкуство. Невинаги обаче ви е нужен специален талант, за да приготвите ястие-шедьовър. Както често се случва, така и в приготвянето на храната, всичко се крие в дребните детайли и трикове.

Кафе
За да засилите аромата на кафето, добавете малко сол и канела към него. Солта ще отслаби горчивия му вкус и ще го направи по-меко, а канелата ще подобри значително вкуса му.

Месо
Ако искате да си приготвите „кадифено месо“, трябва да сте наясно с този трик. Терминът произхожда от китайската кухня. За да имате прекрасното „кадифено месо“, е нужно да го намажете с белтък, след което да го поръсите с царевично брашно. Разбира се това се прави преди готвенето му. По този начин се запазва меката текстура на месото и соковете му ще останат в него.



Десерти
Колкото и невероятно да ви звучи, десертите също се нуждаят от сол. Тя е необходима не само за супи, салати и основни ястия, тъй като е естествен подобрител на вкуса. Именно солта е подправката, която може да издигне вкуса на храната на доста по-високо ниво. Това важи в особена степен и за десертите.

Вкусът на храната ще е неповторим

Сосове
Ако добавите няколко лъжички фъстъчено масло или горчица към сосовете, не само ще подобрите вкуса, а и текстурата им.

Паста (макарони)
Ако и вие сте сред любителите на макароните, то този съвет много ще ви допадне. Добавяйте по малко горчица към кашкавала, с който ги поръсвате. По този начин не само ще сгъстите текстурата на соса, а и ще направите вкуса им още по-наситен.

Месо
Содата е чудесен, евтин и лесен начин да окрехкотите месото. По този начин то ще се запази меко и сочно. Достатъчно е да поръсите месото с малко сода бикарбонат и да го объркате добре, преди да преминете към готвенето му. Ще останете очаровани от резултата.

Кюфтета
Всеки майстор на скарата е наясно с факта, че основната задача при печенето на кюфтета, е да не ги пресуши. Е, можете да избегнете този проблем много лесно. Нужно е само да поставите кубче лед върху кюфтето, след като вече сте го метнали на скарата. По този начин то ще се запази сочно.

Бекон
Ако искате да получите хрупкав бекон, е нужно да го оваляте в брашно, преди да го изпържите в тигана. Няма никакво съмнение, че ще останете очаровани от вкуса му, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.