Успешна акция: Заловиха убиеца и насилник на 7-годишното дете (+подробности)

0
389

В издирването беше ангажиран огромен ресурс от униформени, кучета, хеликоптер и много доброволци. Жестокият убиец е направил опит да се укрие, но не успял

Издирването приключи успешно, убиецът е заловен Сн: БГНЕС

Освен кучета, служители от полицията и от жандармерията, в акцията по издирването се включват служители на Гранична и на Военна полиция. Хеликоптер е извършвал наблюдение на местността от високо. Активно е участието и на многото доброволци.

Пастир от селото – Ганчо разказа пред камерата на БТВ следното.

Докато пасял животните, видял в полето на село Сотиря, общ. Сливен убиеца Мартин.

Хванал го. Убиецът оказал съпротива. Ганчо го накарал да се съблече и се опитал да го върже. Но той избягал. Малко преди властите да хванат, други двама мъже от селото го пресрещнали. Единият го ударил по гърба с цел да го обезвреди, но Мартин отново успял да се измъкне от схватката.



Мартин е само на 21 години, но вече има две сериозни присъди. Едната е за кражба. Втората е за блудство с малолетно момиче. Лежал е зад решетките. Излязъл от затвора през месец април 2018 г.

Жители на селото казват, че е отправял заплахи за убийство към друг жител на селото.

Психолози направиха следния психологически профил. Д-р Цветеслава Гълъбова казва, че убиецът се е превърнал в пълен психопат. Осъзнава какво е причинил, но в същото време не изпитва никакво съжаление към жертвата. Д-р Гълъбова смята, че самият убиец е бил подложен на подобен тормоз – психически и физически в неговото детство.

Убийството не е било планирано предварително. Мартин срещнал 7-годишното момиче в магазина. Проследил го. След това го насилил и го убил. Убийството е извършено, за да не бъде разкрита неговата самоличност. Жертвата и убиецът се познавали, защото живеят в едно село.

В момента Мартин е откаран в болнично заведение, защото по тялото му има много рани. Те са получени от заобикалящата среда – камъни, дървета, храсти, докато търсел място, на което да се скрие.

Знае се, че не е употребявал дрога, но пиел енергийни напитки. Към момента са му повдигнати две обвинения. Едното е за блудство със 7-годишното дете. Второто е за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.