Лили Димкова разкрива тайните за дълголетие и за пълноценен живот

0
927

Художничката Лили Димкова е дъщеря на полковник Петър Димков, който посвещава част от своя живот да лекува хората с помощта на уникални рецепти

В предаването „Търси се“ по БТВ гостува Лили Димкова.

Лили Димкова
Лили Димкова в „Търси се“

Днес Лили е на 86 години. Тя е жизнена, енергична, чете без очила.

Спазва съветите за здраве на своя именит баща. Синът на Лили Димкова е лекар и използва рецептите на своя дядо. Д-р Петър Димков използва ирисова диагностика за установяване заболяванията на своите пациенти.

Лили Димкова е израсла в едно изключително любящо семейство. Нейните родители никога не са си казвали лошо дума. А това не е било лицемерие за пред детето, а те наистина били такива като хора.



Лили Димкова от малка се е научила да се моли. Тя казва, че човек може да се моли на Бога за всичко. Но в края на молитвата трябва да се каже „Да бъде твоята воля“.

Ние не можем да знаем кое е добре за нас и кое зле в момента.

Ако нещо не стане, значи е било по-добре да не се случи. Ако наша молитва се сбъдне, значи това е било добро за нас.

Лили Димкова

Лили Димкова цитира стара българска мъдрост – Аз ли грешно се помолих, ти  ли Господи лошо ме разбра. Става дума за онези неща, за които хората са се молили, получили са ги, а след това са останали недоволни.

Когато човек иска нещо, но остави Господ да реши дали е добре или не, това създава една усещане за спокойствие. А спокойствието е една от причините за хармоничен живот и за дълголетие.

Лили от малка е била научена да не съди хората, а да работи върху усъвършенстване на своята същност. Диригентът Камджалов казва, че това могат да го правят само най-великите личности.

Друго важно неща е смирението. Трябва да благодарим за божията любов, защото Бог прави така че хората да могат да правят разни неща. През своя живот всеки човек трябва да изчисти своето его и да достигне до Божията любов. В това число е и уважението към околните. Пълното доверие и любов към другите хора.

 

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.