Това са най-добрите билки за понижаване на холестерола

0
951

Лекарствата за понижаване на холестерола имат доста дълъг списък със странични ефекти

 

холестерола
Лекарствата за понижаване на холестерола имат доста дълъг списък със странични ефекти

Ако и вие страдате от висок холестерол, несъмнено ще ви е полезно да научите кои са най-добрите природни средства за понижаване на холестерола.

Опасно високите нива на холестерола, могат да бъдат намалени и посредством природни средства, а не само с медикаменти.

Дори медиците препоръчват на хора, страдащи от сърдечносъдови проблеми, причинени от високото ниво на холестерола, да обърнат внимание на качеството на хранене и да въведат в менюто си лечебни билки.

Отварите от тях могат да нормализират холестерола, липидния метаболизъм и да предотвратят появата на атеросклероза.
Без значение от начина, по който ще изберете да свалите холестерола, трябва да знаете, че ще отнеме доста време.



Тук е мястото да отбележим, че ако заложите на синтетични медикаменти за понижаване на холестерола, трябва да имате предвид, че те имат доста дълъг списък със странични ефекти.
В този ред на мисли, е по-добре да заложите на растителните, тъй като те повлияват доста внимателно и ефективно върху пречистването на кръвоносните съдове. Освен това оказват благотворен ефект и върху работата на вътрешните органи.

Имайте предвид, че в лечебните отвари за понижаване на холестерола, се използват всички части на растението – стебла, листа, корени и цвят. Билките, съчетаващи всички тези компоненти, ще дадат най-добър резултат.

Всички билки, които са с холеретично действие, ще повлияят добре и на намаляването на нивото на холестерола в кръвта.

Високите нива на холестерола, са сериозен проблем

Ето и кои са най-ефикасните билки за целта:

Калина
От нея се използват листа, кора и плод. Това растение притежава антисклеротичен ефект, подпомага отлива на оттока на жлъчката и се характеризира с мощни бактерицидни и противовъзпалителни свойства. Флавоноидите, съдържащи се в калината, възвръщат еластичността на съдовете и подсилват сърдечния мускул.

Малина
Нейните състав и свойства, са подобни на калината. В плодовете й се съдържат органични киселини, пектин, калий и манган. Тя ще ви помогне да предотвратите образуването на склеротични плаки.

Овес
Несъмнено той е една от най-добрите билки за понижаване на холестерола в кръвта. В него се съдържа широк спектър от групата на витамин В, калций и магнезий. Освен това той ще ви помогне да пречистите ефективно черния дроб и ще подобри значително метаболизма на мазнините.

Глухарче
Коренът от това растение изчиства кръвоносните съдове и неутрализира токсините.

Люцерна
Тя е особено полезна за хората, страдащи от захарен диабет. Подпомага намаляването на нивата на глюкоза в кръвта и нормализира нивата на холестерола. В нея се съдържат много витамини и микроелементи.

Невен
Съдържащите не с него каротеноиди и флавоноиди имат холеретичен, антисклеротичен и противовъзпалителен ефект. Слузна пък защитава епитела на белите дробове и подсилва имунната система, пише gotvach.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.