Елеазар Хараш за човешката душа тук и в Отвъдното

0
944

Елеазар Хараш гостува в предаването  Portal12.bg – Портал 12. Лекцията, която изнася е посветена на човешката душа, животът след смъртта и преражданията

Елеазар Хараш

Душата е финно материална. Тя тежи едва 33 грама. Духът е абсолютно нематериален. Душата се явява посредник между тялото и Духа.

Човешкият дух е по-висшата същност. Той може да прониква във всички тайни на Бога. Човешката душа не може да съществува самостоятелно. Тя трябва да се съедини с Духа. Тя притежава интуиция.

Душата се свърза с Любовта. Духът се свърза с Мъдростта. Най-висшето проявление е Покоят.

Ако човешкият ум е овладян, душата има мир и спокойствие. Но душата не може да достигне до покой.Знакът, че в един човек душата работи е неговият изключителен стремеж към Бога.

Амбициите са от ума, копнежите са от сърцето. Връзката между душата и Духа са фино ниво в друго измерение.

Бог живее своя живот, скрит вътре в нас. Бог така е създал човешката душа, че тя постоянно да жадува за него. А Той е най-истинската любов.

Ако един човек обича Бога, той ще има към него съвършена любов. Най-големият пример е Христос – огромно послушание, което е истинското смирение.

Когато двама души са влюбени и се прегръщат, те всъщност искат да прегърнат онова, което е между тях. Това е скритият Бог.

Нисшата душа, когато излезе от физическото тяло вижда тунели и светлина. Това са измамни реалности. Висшата душа не ги вижда. Тя вижда директно Бога в другото измерение. Защото е надраснала тези капани.

Още изключително интересни и непознати факти ще научите от видеото долу от обясненията на Елеазар Хараш.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.