Елеазар Хараш говори за смъртта и за прераждането

0
681

Елеазар Хараш застана пред камерата на Портал12. Заедно с автора на предаването Борислав Борисов разглеждат вечните теми за смъртта и прераждането

Елеазар Хараш говори за смъртта и за прераждането на човешката душа

Според Учителя Петър Дънов едно прераждане се извършва в рамките на 45 години след завръщането на душата в отвъдното.

Но може да се случи само 6 месеца след физическата смърт. А е възможно душата да престои в отвъдното 2000 години ако няма родители, които биха искали да се грижат за нея на Земята.

Елеазар Хараш дава интересен пример. Синът на негова позната бил наркоман. Починал от дрогата. След това жената родила отново момче. Всъщност нейният втори син е прероденото първо дете. Майката не знае, че това е нейният син.

Елеазар Хараш разбрал, защото е сензитивен, но не й казал. А духът на детето няма спомени за това, че се е дрогирал преди. Тези спомени са заличени, за да може духът да не тръгне отново по лошия път.



Т.е. Господ му е дал скоростно втори шанс, за да поправи грешките. Това е величието на Бога, казва Елеазар Хараш. И неговата безкрайна любов.

По отношение на смъртта, Елеазар Хараш обяснява, че когато един човек е живял чрез Бога, той не умира. Той си заминава от този свят. Разбира кога е дошъл моментът за прехода, взема си „Сбогом“ и излиза извън тялото.

Най-хубавото нещо на смъртта е че тя ни отнема кармата, за да не натрупаваме по-голяма карма. А също така ни отнема егото.

Още изключително интересни факти, полезни и важни факти  ще научите от видеото долу.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.