Издънката с КТБ лъсна и в списание Форбс

0
358

Прочухме се! Но за пореден път с лошо. Една от най-коментираните теми у нас – източената КТБ беше спрягана и на страниците на Форбс, научихме  от изданието

И докато в България се чудят как ще оправят проблема с КТБ, от Форбс (Forbs) – списанието на богатите реагираха и ни „направиха“ световна реклама.

Две статии се появиха във връзка с КТБ. Първото заглавие оповестява за проблемите с българската банка, а заглавието на втората статия е доста експанзивно. „Какво за Бога се случва в България“, пита финансистът  Франсис Копола.

КТБ
Проблемите с КТБ бяха разнищени и от Форбс

Статията започва с характеристика на бързопроменящата се ситуация в България. До преди 1 месец светът знае, че в България банковата система е стабилна и надеждна.

Само броени дни по-късно нещата се обръщат в коренно различна посока.



Статията продължава с резюме на взаимоотношенията на Цветан Василев с тези на Делян Пеевски.

Като подхванахме въпроса с КТБ, както разбрахме, прословутите 205 887 223 лева, които са изтеглени на 19 юни и в чували са изнесени от банковия трезор, след това са доставени до самолет, който ги отнесъл в Австрия при бившия мажоритарен собственик Цветан Василев.

Пред свидетели на това действие, служителите на КТБ били подучени да кажат, че това са бракувани банкноти.

След като Иван Искров внесе преписка при главния прокурор, защото са разкрити редица злоупотреби и други нарушения в КТБ, бяха арестувани няколко банкови чиновници.

Татяна Дончева е адвокат на арестуваната касиерка, която била накарана да сложи пачките с банкноти в чували и да ги изнесе от трезора.

За гражданите и за фирмите е важно да знаем, че на 21 юли няма да бъдем клиенти на КТБ, а на Креди Агрикол България. Всички  добри активи на КТБ ще бъдат прехвърлени в новата банка.

Естествено, който изпитва опасения, ще може да изтегли своите спестявания и да ги пренасочи към друга банка.

Но преди да го направите помислете, защото авоарите на гражданите са гарантирани до 100 хил. евро, а ако имате средства на дългосрочни депозити или пък влогове с нарастваща лихва, ще загубите част от нея, ако прекратите предсрочно своите договори.

Ако все пак сте решили да теглите средства, не ходете сами, а заведете ваши близки или доверени познати, които да ви придружат, за да не ви оберат.

Не носете парите у дома, защото можете да станете плячка на крадци. Предварително проучете в коя друга банка искате да ги внесете и след като ги изтеглите, директно ги внасяйте, за да не ги загубите по пътя!!!

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.