Мъдростта на Учителя Петър Дънов, която напълно завладя Западна Европа (ВИДЕО)

0
300

Без значение, че у нас все още учението на Учителя Петър Дънов не се приема от много българи, в Западна Европа към неговата мъдрост има огромен интерес

Когато Учителят Петър Дънов прозрял, че комунизмът ще вземе властта в България и атеизмът ще унищожи неговото свято учение, той изпратил своя доверен ученик на Запад.

Михаил Иванов (Микаел Айванов) заминава във Франция и в други страни в Западна Европа, където да развива активна дейност, да опази знанието и да обучава нови последователи.

В продължение на  20 години Учителят Петър Дънов  го подготвя за трудната мисия – да занесе учението от Бялото Братство в Западна Европа, така както векове по-рано духовни българи са пренесли на Запад цялото учение на богомилите.

Благодарение учението на Учителя Петър Дънов, в цяла Западна Европа и в други страни по Земята става известно името на България.



След като 1 година Михаил Иванов живее в Индия, той се обучава на духовни практики и получава духовното име Омраам Микаел Айванов. След това отново се завръща в Европа и развива най-активна дейност във Франция.

danov
Учението на Учителя Петър Дънов е пренесено във Франция от Михаил Иванов

Един от най-големите последователи на брат Михаил е Агнес Лейбовиц от Швейцария.

Тя гостува във „Въпрос на гледна точка“, за да разкаже за него.

Брат Михаил, наследникът на Учителя Петър Дънов научил френските последователи да пеят на български и да казват една молитва на български език „Божията любов разрешава всичките проблеми“.

Особено интересни са посланията на мъдреца брат Михаил към младите хора.

Една любопитна история за стария дъб и малкия жълъд, която брат Михаил обичал да разказва на младите чужденци звучи актуално и днес.

Цялото видео с разговора на Стойчо Керев с Агнес Лейбовиц изгледайте по-долу.  А от следващите 2 ще научите кой е бил Михаил Иванов.

Друг голям последовател на учението на Петър Дънов чрез неговия ученик Михаил Иванов е медиумът и астролог от Франция  Франсоаз Колен.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.