Много опасно: Ето какъв липов цвят ни продават масово! (виж какви болести носи)

0
557

Сега е времето, през което повечето българи се запасяват с липов цвят за зимата, но внимавайте, защото върви опасна измама!

Какво по-хубаво и полезно от един натурален чай от липов цвят?! Точно сега е времето, в което много от нас се запасяват с него за зимата, но бъдете страшно внимателни, защото върви голяма и опасна за здравето измама!

Буквално по всички градове в момента се продава липов цвят, който е не само мръсен, но и адски опасен за здравето ни. Из големите градове като София, Пловдив, Варна и други е все по-често срещано явление различни хора да вършеят с метли по улиците и да събират опадалия липов цвят от дърветата.

липов цвят
Опасен липов цвят се продава по пазарите, бъдете бдителни!

След това, разбира се, го прибират и продават по пазарите или директно на тротоара. Според специалистите обаче това е изключително опасно.

„Не е само до хигиената, която гарантирано е нулева. Рискът за здравето ни е голям, защото този липов цвят се събира от възможно най-мръсните места – от улиците, които са пълни с прах, нечистотии и дори кучешки изпражнения. И всичко това, наблъскано в липовия цвят, ние го купуваме и складираме за зимата като си мислим, че ще пием полезен чай. Уви – по-добре без чай, отколкото с тези нечистотии вътре“, алармират експерти по здравеопазването.



Те уточняват, че от подобен замърсен липов цвят не е изключено ние или децата ни да пипнем дори тения, заради досега на липата с нечистотиите на животните по улиците.

Затова имайте предвид и внимателно следете откъде точно пазарувате и винаги си избирайте предназначените за това магазини или ако е от пазара, то нека е от търговец, когото познавате отдавна и се знае как и откъде се е снабдил с липовия цвят.

А ако искате да бъдете най-застраховани в случая, просто си отделете няколко часа през уикенда, за да отидете в някой парк или горичка и сами да си наберете липовия цвят за сушене.

Със сигурност тогава и самият чай ще ви се стори най-сладък.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.