Направете си скоростен и вкусен бифтек за вечеря (чудно и направо си плаче за бира)

0
1084

Това е един лесен и много бърз бифтек с яйце, който става перфектна вечеря, дори и ако сте закъснели от работа

Днешната ни рецепта е лесен и бърз бифтек с яйце. Приготвя се много простичко, не е никак скъпо, а затова пък става наистина вкусно. С една студена бира като допълнение, тази вечеря просто разказва играта на скептиците.

Ето я и точната рецепта за приготвянето му, както и всички необходими продукти.

бифтек
Бърз, лесен и мнооого вкусен бифтек за вечеря

Трябват ни 600 грама телешка кайма, шест яйца, една глава лук, една лъжица горчица, две лъжици олио, черен пипер, сол и магданоз според нашите предпочитания и олио за пържене.

Най-напред омесваме добре каймата с нарязания на ситно лук, олиото, горчицата, накълцания магданоз, черния пипер и солта. След като всичко е чудно замесено, разделяме сместта на шест равни части.



От тях започваме да оформяме големи кюфтета, чиято дебелина е добре да бъде около два сантиметра. После ги поставяме да се запържат на тигана в олиото. През това време изпържваме и шестте яйца на очи.

Когато всичко е вече готово, сервираме бифтека задължително върху запечена или пържена филия хляб, а върху него поставяме по едно яйце на очи. Най-отгоре, за красота поставяме и малко магданоз.

Това е една супер лесна и бърза вечеря, както сами ще се уверите ако я изпробвате. За сметка на това обаче е толкова вкусна, че сигурно ще започнете да си я приготвяте честичко.

Забравихме да добавим, че телешката кайма може да бъде купена готова от магазина, но ако имате време и машинка, по-добре си купете прясно телешко месо и за бързо го смелете на кайма у вас. А може и в самия магазин – много от тях отдавна предлагат тази услуга.

Не ни остава друго, освен да ви пожелаем добър апетит и да се насладите на ароматния и вкусен бифтек с яйце на вечеря. Да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.