Направете на съкровището си тази чудно вкусна домашна детска торта (идеална за деца над 6 месеца)

0
962

Рецепта за вкусна и лесна детска торта, която ще зарадва малчуганите

Днес решихме да позабравим малко за нас възрастните и да помислим за малките пакостници – хлапетата ни. Затова и ви предлагаме тази много вкусна детска торта, която на всичко отгоре, става бързо и лесно.

И със сигурност ще се хареса много на вашите сладури. А ето и точната рецепта за нея, плюс начинът на приготвянето й.

торта
Вкусна детска торта за нашите малки сладури

Нужни са ни 2-3 пакета с бишкоти или детски бисквити – какви ще бъдат те, зависи от формата за торта, с която разполагате. 2-3 кофички с цедено кисело мляко, пудра захар – около една кафена чашка на две кисели млека, украса по ваш избор за тортата и 5 грама готварска боя.

Първо разбъркайте цеденото мляко с пудрата захар и наредете един ред от бисквитите/бишкотите във формата на торта. Ако детето ви вече пие прясно мляко, може предварително да потопите бисквитите за секунда в млякото за деца, за да омекнат. А може да направите това и с вода.



После намазвате първия ред от бисквитите с киселото мляко, а отгоре нареждате втория ред бисквити. Повтаряте същата процедура, докато не се получат поне 4-5 реда с бисквити, а може и 6, ако формата за торта е по-голяма.

Последния ред от тортата го намазвате с кисело мляко и хубаво го заглаждате, след което оставяте тортата да престои в хладилника минимум 12 часа, за да стегне добре.

Ако искате тортата за детето ви да бъде цветна, то разбъркайте третото кисело мляко с пудра захар и мъничко оцветител за сладки. Ако не желаете да използвате такъв, бихте могли да придадете цвят на тортата и с по-концентрирано бебешко пюре от горски плодове или сини сливи.

Накрая, след като извадите тортата от хладилника, махнете обръча от формата и замажете добре отгоре и отстрани с крема. Направете украсата или просто я поръсете с вкусотиите, които сте предвидили. Тази вкусна детска торта е идеална за малчугани над 6 месеца. И сме убедени, че страшно ще им се услади.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.