Подсладете деня си с най-вкусния шоколадов пай с лимони (лесна рецепта)

0
476

Този шоколадов пай с лимони е с толкова благ и неповторим вкус, че мигновено ще се превърне в един от любимите ви десерти

Предлагаме ви една наистина чудна рецепта за вкусен десерт, а именно шоколадов пай с лимони. Прави се лесно и не отнема много време, като за сметка на това бързо ще се превърне във ваш любим. Поне ние го обожаваме.

А ето и самата рецепта за приготвяне на този шоколадов пай с лимони и то стъпка по стъпка.

шоколадов пай
Шоколадов пай с лимони – хем чудно вкусен, хем страшно лек

За тестото ни трябват едно яйце, 50 грама захар, 70 грама масло, 20 грама какао, 30 грама бадеми и около 150 грама брашно.

А за плънката са ни нужни четири яйца и един жълтък, 150 грама захар, 150 грама сметана, два лимона и шоколад за наръсване.



Първо пасираме бадемите и разбиваме яйцата със захарта като добавим бадемите, маслото, какаото и брашното, след което замесваме от тях тестото. Поставяме го в намазнена тавичка, покриваме го с домакинско фолио и го оставяме да се охлади за около половин час в хладилника.

След като извадим тестото, покриваме го с хартия за печене и или го поръсваме със суров боб, или поставяме отгоре му тежести за печене. Оставяме го във фурната за около 20 минути при температура от 200 градуса.

За плънката трябва да настържем корите на лимоните, да изцедим сока им, след което разбиваме яйцата, жълтъка и захарта. Добавяме и разбитата сметана, заедно с лимоновия сок и кората, а после разбъркваме много добре.

С тази плънка заливаме блата равномерно и слагаме да се пече на 180 градуса за още близо 45 минути. Чак след като се охлади добре нашият пай, го украсяваме отгоре с настъргания шоколад. А после е ясно – да ни е сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.