Пилешки дробчета с пикантна паста – невероятно вкусни стават (лесна рецепта)

0
667

Тези пилешки дробчета с пикантна паста ще ви харесат гарантирано

Предлагаме ви една лесна и страшно вкусна рецепта за пилешки дробчета с пикантна паста. Много апетитни стават и може да ги сервирате дори по специален случай пред гости.

Трябват ни две лъжици олио, една глава лук, три четвърти от чаша с кисело мляко, половин лъжичка кимион, половин лъжичка кориандър, сметана на спрей 50 милилитра, 50 грама кокосово мляко, 50 грама сурово кашу, 450 грама пилешки дробчета, половин лъжица лимонов сок, сол и черен пипер по вкус, три лъжици масло, готов сос къри – продава се в магазина и половин пакет пене, но може и друга паста.

пилешки дробчета
Чудни пилешки дробчета и се правят лесно

Първо нарязваме дробчетата и ги мариноваме после в млякото, маслото, кориандъра, кимиона, солчицата и лимоновия сок. След това ги оставяме за около два часа в хладилника.

Пастата я сваряваме в подсолена водичка за близо двадесет минути или според указанията на пакета. Олиото го загряваме на силен огън и прибавяме към него нарязания на ситно лук. Пържим го до златист цвят за около три минути.



След това добавяме към него и дробчетата, заедно с къри соса и оставяме да ври, за да омекнат дробчетата. Обикновено това отнема не повече от 15-20 минути. От време на време разбърквайте сместа, за да не загаря и да се сготви равномерно.

В блендер или с помощта на миксер смесваме кашуто, сметаната и кокосовото мляко, а после прибавяме тази готова еднородна смес при дробчетата. Бъркаме хубаво за около още четири минути. След това смесваме с пастата и сервираме.

Да знаете, че не се хвалим, но такава вкусна рецепта с пилешки дробчета, най-вероятно не сте яли. Гарантирано много ще ви хареса, защото е истинска разкошотия.

Не ни остава друго, освен да ви пожелаем приятен апетит и да ви е супер сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.