Прочистване на дебелото черво с природни илачи: Ефектът е убийствен!

0
892

Прочистването на дебелото черво е жизнено важно за организма

Заболяването на дебелото черво води до различни болести. Страдате ли от запек, инфекции на пикочния мехур и бъбреците, имате спазми в корема, усещате ли лош дъх в устата или имате някакви неприятни миризми по тялото, по-добре е да обърнете внимание на състоянието си на дебелото си черво.

Не е тайна, че много от болестите започват, ако се разболее дебелото черво. Ракът на ректума черво се нарежда на трето място в страдание от страшни и опасни заболявания.

То една система, която регулира отпадъците. Здравият и добре функциониращия орган не задържа токсините. Ако то е затлачен, тогава вредните вещества се връщат повторно в черния дроб и кръвта. Ако храната се разгражда бавно, заради задръстено дебело черво, там се развъждат бактерии и гъбички и токсините се връщат обратно в организма.

Дебелото черво може да се прочисти и с природни илачи
Дебелото черво може да се прочисти и с природни илачи

Растителна диета с плодове, зеленчуци, ядки и семена са с високо съдържание на фибри, изчистват остатъците в дебелото черво. Лененото семе и овесът са храни, богати на фибри, които също го прочистват по природосъобразен начин.



Една супена лъжичка от лененото семе съдържа 4-6 г фибри. Други храни, които имат в състава си ценните фибри са ябълки, зеле, грах, бобови култури, ориз, цитрусови плодове, ягоди, цвекло, ряпа, карфиол, пшеница, ръж.

Диета с високо съдържание на въглехидрати и ниско съдържание на фибри в храната намалява полезните бактерии в дебелото черво и така се нарушава баланса в червата. Киселото мляко и киселото зеле увеличават количеството на пробиотиците, които също качествено прочистват дебелото черво.

Всеки знае колко е полезна водата за организма. Течността е универсален разтворител и ако количеството й не е достатъчна, тогава се получава запек и токсични вещества в бъбреците и червата. Физическата активност, горещия климат, консумацията на месо и солени храни повишават нуждата от приема на по-големи количества от животворната течност. Най-добре е да се пие чаша вода между две хранения през деня или двадесетина минути преди ядене. Минималното количество, което да се прима на ден да е не по-малко от два литра, съветват специалистите.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.