Така се прави уникален шоколадов чийзкейк (страшно вкусна рецепта)

0
1789

Този шоколадов чийзкейк е любим на всички, които са го пробвали

Предлагаме ви една рецепта за уникален десерт, който се топи в устата. Това е шоколадов чийзкейк, в който гарантирано ще се влюбите. Прави се лесно и е просто божествен.

Трябват ни един голям пакет бисквити с какао, 125 грама масло или маргарин, сметана, 175 грама сирене крема, 500 грама шоколад, три белтъка, пет лъжици с кокосови стърготини, пет лъжици със смлени бадеми.

чийзкейк
Страхотен шоколадов чийзкейк

Първо начупваме добре бисквитите, а после ги смиламе с блендера. Взимаме една тенджера и в нея слагаме маргарина или маслото, като го разтопяваме на средна температура.

После към него прибавяме смлените вече бисквити и хубаво ги разбъркваме, за да поемат от мазнината. Тази получена смес я поставяме в една форма за чийзкейк като добре я притискаме с шпатула или с ръце.



После я слагаме в хладилника, където трябва да остане поне за един час. През това време ние си разбиваме сметаната в подходящ за целта съд и добавяме към нея сиренето крема. После пак разбиваме, за да стане еднородна смес.

Шоколада го начупваме на парчета и ги оставяме да се разтопят на водна баня. Взимаме друг съд, в който разбиваме на твърд сняг белтъците. Вече леко изстиналия шоколад го изсипваме заедно с белтъците при сметаната и сиренето крема.

След като извадим формата за чийзкейк от хладилника, изсипваме цялата смес в нея и я прибираме пак на студено в хладилника за около три часа. Преди да започнем да сервираме готовия чийзкейк, поръсваме го хубаво отгоре със смлените бадеми и с кокосовите стърготини.

Разкошна вкусотия става този шоколадов чийзкейк и сами ще се убедите в това още при първата си хапка от него. А децата направо са влюбени във вкуса му.

Пожелаваме ви да си го хапнете с кеф и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.