Бързи и лесни шоколадови кошнички (красив и много вкусен домашен десерт)

0
644

Така се правят наистина лесни за приготвяне и много вкусни шоколадови кошнички

Всички обичаме десертите, но само домакините знаем колко пъти ги забравяме, заради врътнята в кухнята и умората от работния ден. Хубавото е, че има много вкусни десерти, които не изискват кой знае какви усилия, но са радост за цялото семейство.

Такава е и днешната рецепта за вкусни и красиви шоколадови кошнички, които се приготвят лесно и сравнително бързо, а освен това и не излизат никак солено на бюджета ни.

шоколадови кошнички
Чудни шоколадови кошнички, които всяко семейство ще обикне

Ето и самата рецепта за направата им, описана стъпка по стъпка.

За тестото ни трябват 150 грама масло, 150 грама захар, 100 грама прясно мляко, 5 лъжици какао, две яйца, 2 лижички бакпулвер, 250 грама брашно.



А за вкусния крем са ни нужни 5 лъжици сметана, 4 лъжици какао, 4 лъжици захар, 1 лъжица масло. По ваше желание може да добавите и малко счукани орехи или пудра захар.

Първо правим тестото като в една тенджера смесваме какаото, маслото, млякото и захарта. Оставяме ги да кипнат на котлона, след което ги сваляме от него и оставяме да се охладят.

Към тази готова смес прибавяме брашното, яйцата, бакпулвера, след което започваме да месим гъсто тесто. Когато то вече е готово, сипваме от него в намазнени формички. Гледайте да изсипете не повече от две трети от тестото и го запечете на 180 градуса във фурната за около 25 минути.

Пригответе крема като в тенджера смесите сметаната, захарта, какаото и маслото. Отново оставете да кипнат и после охладете получения крем. Накрая сипете от крема върху блата така, че да е на равен слой.

Украсете отгоре по ваше желание и оставете да стегне за известно време в хладилника. След това сервирайте и си хапнете разкошните шоколадови кошнички с кеф. Да ви е много сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.