Така се прави топящ се в устата ябълков крем (подходящ и за най-малките)

0
734

Този ябълков крем е лесен, бърз, полезен и супер вкусен

Предлагаме ви рецептата за ябълков крем, който се топи в устата. Толкова е лек, ефирен, полезен и вкусен, че е подходящ и за най-малките. Лесна кулинарна фантазия, която се харесва на всички.

ябълков крем
Чуден и подходящ и за мъниците ябълков крем. Но и никой голям не го е върнал

Трябват ни един килограм ябълки, пет яйца, две чашки захар, две ванилии, 200 грама орехи.

Първо трябва да си измием добре, а после да обелим и почистим ябълките от семките им. После ги поставяме да се пекат в предварително загрятата на 200 градуса фурна. Печем ги, докато видим, че са омекнали съвсем.

После ги пасираме и прибавяме към тях половината от захарта. С останалата част от захарта си разбиваме на твърд сняг белтъците и ги добавяме много внимателно към плодовото пюренце. Леко разбъркваме.



Готовият вече крем го изсипваме в подходящи за целта стъклени чаши и всяка от тях поръсваме отгоре със счукани или смлени орехи. Кремът обаче не се консумира веднага, а се оставя да изстине хубаво и чак тогава можем да го сервираме на трапезата.

Да знаете каква чудесия и вкусотия е. Прави се за нищо и никакво време, не изисква никакви усилия, а е невероятно вкусен. Свеж и лек, той е подходящ за абсолютно всички, дори и за най-малките деца.

Поднесете им го и ще видите, че е съвсем възможно да харесат нещо наистина полезно и здравословно. А не само сладките неща и чипсовете по магазините. Ще го ядат този крем и ще питат за още. Както и вие, между другото.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.