Изумителни стават тези хрупкави тиквички по френски

0
402

Уникални стават тези хрупкави тиквички по френски!

хрупкави тиквички по френски
Истинска фантазия са тези вкусни и много хрупкави тиквички по френски

Предлагаме ви рецептата за хрупкави тиквички по френски, които стават наистина изумителни. Толкова са лесни и вкусни, че ще си оближете пръстите. Ако щете вярвайте, истински шедьовър са.

Трябват ни четири по-големи тиквички, една чаша хладка вода, около 200 грама брашно, олио за пържене, сок от един лимон, сол на вкус, връзка нарязан на ситно магданоз, един белтък и черен пипер също на вкус.

Трябва да уточним, че към тиквичките има и сос, така че за него пригответе тези продукти – 3-4 пресни домата, глава лук, две лъжици зехтин, сол на вкус, няколко скилидки чесън, една лъжица масло и половин връзка нарязан магданоз.

Първо трябва да правим панировката като смесваме брашното, олиото, солта и водата. Бъркаме, докато се получи гъста хомогенна смес и оставяме да престои около час-два (ако нямаме време, може и по-бързо).



Режем тиквичките на кръгчета и ги подправяме с лимоновия сок, черния пипер, солта и магданоза като също ги оставяме да престоят така между половин и един час.

Разбиваме на сняг белтъка и го добавяме към панировката, след което изцеждаме внимателно тиквичките и ги овалваме в сместта. След което ги пържим на среден огън, докато приятно и апетитно се зачервят.

Соса приготвяме като режем лука ситно и го запържваме до златист цвят, а после прибавяме счукания чесън и нарязаните домати. Посоляваме и оставяме на покъкри около петнадесетина минути.

Тиквичките се отцеждат добре от мазнината (може да изголзвате салфетки), след което се прибавят към соса, който е отлична и адски вкусна гарнитура. По ваше желание и ако обичате, може да добавите към соса си и малко босилека.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.