Следвайте тези съвети, за да изберете най-сладкия пъпеш на пазара

0
384

Добре е да сте наясно с тези тънкости

 

пъпеш
Добре е да сте наясно с тези тънкости

Тъй като се намираме на прага на летния сезон, е добре да сте наясно със съветите, които ще ви помогнат да изберете най-сладкия пъпеш на пазара.

Вероятно сте забелязали, че когато гледате пъпешите, всички те изглеждат сладки и сочни, но уви опитът често сочи обратното.
В следващите редове ще ви разкрием как да изберете пъпеш така, че да сте сигурни, че наистина е сочен и сладък.

Няма никакво съмнение, че познавайки тези тънкости, вие наистина ще купите само най-добрия пъпеш на пазара. По този начин ще извлечете и най-големи ползи за здравето си. Ако не сте наясно, тук е мястото да споменем, че всъщност пъпешът е идеално средство за укрепване на имунната система. Освен това той тонизира цялото тяло, повишава хемоглобина, бори се успешно с главоболието, лекува депресията, подобрява тена, помага и за премахването на камъни от бъбреците и пикочния мехур.

Е, след всички ползи, които можете да извлечете от този слънчев плод, вероятно вече си давате сметка колко е важно да изберете наистина най-добрия пъпеш на пазара.



Можете да сте сигурни, че така ще изберете най-добрия пъпеш

Ето и на какво трябва да обърнете внимание:

Външен вид
Плодът не трябва да има петна, пукнатини и други недостатъци. Зелената кожа също може да е знак, че плодът не е добре узрял, освен ако не става въпрос за такъв сорт. Тъмнокафявата кожа на пъпеша пък е знак, че той вече е започнал да презрява. Ако по него има следи от розови или сини оттенъци, това подсказва, че е бил обработен със солидно количество химикали. Обърнете внимание и на „дупето му“ – ако пъпешът е узрял, там трябва да е леко мек, а опашката му да е суха.

Допир
Добрият пъпеш винаги е еластичен. Ако е прекалено твърд, това е знак, че не е добре узрял. Ако пък е презрял, ще е твърде мек.

Аромат
Хубаво узрелият пъпеш има аромат на плодово-меден цвят. Разбира се всеки сорт има свой отличителен аромат. Едно обаче е сигурно – ако ароматът е твърде сладникав и захарен, това издава, че пъпешът наистина ще е много сладък. В случай, че едва се усеща, по-добре не го купувайте, защото това е сигнал, че не е узрял добре.

Звук
Ако сте наясно как се избира диня, то при пъпеша е точно обратното. В случай, че когато го почукате, чуете глух звук, то няма да сгрешите, ако го вземете, защото наистина е узрял.
В никакъв случай не купувайте разрязани пъпеши, тъй като по този начин бактериите се разпространяват изключително бързо, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.