Искате дълъг живот, непременно го направете! (Още любопитни причини за дълголетие)

0
262

Искате дълъг живот, направете това

Искате дълъг живот, просто го правите повече. Но винаги да това, което ви харесва. Шансовете за много дълги земни дни се усмихват на тези, които работят.

живот
Искате дълъг живот, работете

И изпитват радост от това, което вършат.Това са установили американски учени. Изследването е продължило дълъг период от време.

Над двадесет годишен анализ са извършили учените за изследване продължителността на живота. Участниците са били над хиляда и петстотин доброволци.

Досега се смяташе, че съвсем различни фактори са оказвали влияние върху продължителността на живота.



Никакво влияние не оказват страхливостта, условията на работа, които влияят на нервите, песимизма и някои други, които се смятали за определящи фактори.

След изследването се установили някои причини, които нямали нищо общо с предишните проучвания. Оказало се, че брака оказва влияние на продължителността на живота. Това обаче важи само за мъжете.

Женените мъже живеели по-дълго време. Разведените или самотните имали по–кратка продължителност на живота. С една трета по-малко мъже прекрачвали 70-те години, ако до тях нямало партньорка в живота.

Брачните окови нямало никакво отношение за жените. Разведените и омъжените дами имали еднаква продължителност на живота, сочи изследването.

Дълъг живот имат и тези, които са по-продуктивни. Тези мъже и жени, които живеят по-спокойно не ги очаква дълъг живот. Най-голямата изненада на проучването била, че щастието и здравето не са в очаквана взаимовръзка.

И не влияят за дълъг живот. Най-веселите и с чувство за хумор хора не са непременно дълголетници, разкрили още учените зад океана.

Според резултатите от проучването на най-дълъг земен път се радват хора, които са предпазливи и упорити личности. Тези от тях, които са останали здрави, живеят най-дълго на земята.

Оптимистите и отворените хора са били по-рискови и не са се грижили за здравето и своята сигурност. Заради това те са правели така, че са скъсявали земния си път.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.