Внимание! Тези неща в дома ви убиват щитовидната жлеза! (II част)

0
471

Нужно е да бъдете особено внимателни при избора на храни, почистващи препарати и какво ли още не

 

щитовидната жлеза
Нужно е да бъдете особено внимателни при избора на храни, почистващи препарати и какво ли още не

Едва ли има човек, който да не е наясно с факта, че въпреки миниатюрните си размери, щитовидната жлеза е един от най-важните органи в човешкия организъм.

Ако в щитовидната жлеза настъпят някакви патологии, това несъмнено ще се отрази пагубно върху работата на редица органи и системи в човешкия организъм.

Дори и да си даваме сметка колко важна е щитовидната жлеза за нашето здраве, често пъти допринасяме за нейното унищожаване.
В следващите редове ще ви разкрием кои са най-опасните неща в дома ни, които оказват пагубно влияние на щитовидната жлеза.

Ето ги и тях:



Паста за зъби, съдържаща триклозан
Съдържащият се триклозан в някои пасти за зъби оказва негативно влияние върху този жизненоважен орган, производството на естроген и тестостерон.
Това вещество е изключително опасно, тъй като възпрепятства правилното производство на хормони на щитовидната жлеза. В същото време нарушава нормалното функциониране на репродуктивната система и води до сериозно забавяне на метаболизма.

Антибактериални средства
Живеем във времена, в които на всеки ъгъл можем да си купим антибактериален сапун, антибактериални салфетки, различни видове дезинфектанти и лосиони за кожа. Оказва се обаче, че в нередки случаи те също съдържат триклозан, за който писахме в редовете по-горе.

Четете внимателно етикета при избора на паста за зъби

Истината е, че триклозанът действа като антибиотик и е в състояние да контролира различните бактерии, попадащи върху кожата, ръцете, краката, зъбите и други части на тялото. В същото време обаче той е вреден за някои органи и функции на човешкия организъм като щитовидната жлеза например. Това означава, че помагайки за едно, вредим на друго.

Тежки метали
Преобладаващата част от нещата, които използваме в ежедневието си, съдържат известно количество тежки метали като живак и олово например. Често пъти те водят до развитието на автоимунни заболявания на щитовидната жлеза като болест на Хашимото или болест на Грейвс.

Соя
Напоследък все по-често хората от съвременното общество залитат към соевите продукти, без да си дават сметка колко много си вредят. Така например соевият протеин съдържа фитоестрогени, които биха могли да инхибират щитовидна пероксидаза.

Това означава, че този продукт пречи сериозно на нормалното функциониране на щитовидната жлеза. Той блокира способността на организма да използва йод.
Освен това не трябва да пренебрегваме и факта, че в преобладаващата част от случаите, соята е генетично модифицирана.

При все, че за момента няма категорични доказателства, редица учени смятат, че в дългосрочен план соята също може да бъде вредна за здравето, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.