Няколко хитри трика със скъсани чорапогащи

0
484

Могат да ви бъдат изключително полезни у дома

 

чорапогащи
Могат да ви бъдат изключително полезни у дома

След рязкото няколкодневно захладняване, вероятно повечето дами вече използват чорапогащи.

Един от неприятните моменти, свързани с носенето на чорапогащи, е късането им. Не бързайте обаче да изхвърляте скъсаните си чорапогащи, защото те могат да ви бъдат от огромна полза за доста неща.

В следващите редове ще ви разкрием за какво можете да използвате скъсаните вече чорапогащи:

Торбички срещу молци
От скъсаните чорапогащи можете да ушиете торбички, които да напълните със сушена лавандула, за да предпазите дрехите си от молци. Това средство действа безотказно срещу тях.



Полиране на мебели
Скъсаните чорапогащи, са отлично средство за полиране на мебели. Капронът почиства мебелите съвършено и ги прави да изглеждат като нови с невероятния блясък, който им придава. Опитайте веднъж и сме убедени, че оттук нататък ще почиствате винаги мебелите си със скъсаните чорапогащи.

Накрайник за прахосмукачка
Не се изненадвайте, този хитър метод ще ви е от полза, за да откриете изгубено бижу или пък винтче. Нахлузете чорапогащника върху тръбата на прахосмукачката, а върху него поставете четката. Така чорапогащникът ще послужи като филтър и няма да позволи на прахосмукачката да погълне дребното бижу, което търсите.

Със сигурност занапред няма да бързате да ги хвърлите в коша

Покритие за метла
Капроновото покритие несъмнено ще помогне на метлата да издържи доста по-дълго време, отколкото обичайно издържа. Благодарение на него „клоните“ на метлата няма да се късат толкова лесно.

Връзка за зеленчуци
От старите чорапогащи стават отлични връзки за зеленчуци. Поради здравината им много селскостопански производители ги използват в градините си. От чорапогащите стават изключително здрави връзки, с които можете да завържете краставиците или доматите.

Мрежа против комари
С помощта на стария и скъсан чорапогащник, можете да затворите дупката, която се е появила на комарника. Можете да сте повече от сигурни, че с подобна кръпка няма да припари нито една гадина в стаята.

Ароматизатор
Старите и скъсани чорапогащи могат да играят и ролята на ароматизатор. За целта ушийте торбичка с подходящи размери и я напълнете с билки или ароматни цветя. Можете да я поставите в спалнята, автомобила или където пожелаете.

Калъф за четки
Изключително удобно е да държите четките за боядисване в калъфче от капрон. По този начин четката няма да се замърсява или пък да се накъсва. Освен това бихте могли да поставите чорапогащника върху буркана с боя като филтър. По този начин няма да позволите на редица боклуци да влязат в буркана.

Е, след като сте наясно с някои дребни трикове, за които скъсаните чорапогащи ще са ви от полза, вероятно занапред няма да бързате да ги изхвърляте в коша за боклук, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.