Тези изненадващи симптоми алармират, че нивата на магнезий в организма ви, са смъртоносно ниски

0
1303

Много е важно да набавите нужното количество от този минерал на организма

 

магнезий
Много е важно да набавите нужното количество от този минерал на организма

Колкото повече познавате тялото си, толкова по-добре. В този ред на мисли ще ви запознаем с няколко изненадващи симптома, които алармират, че страдате от смъртоносно ниски нива на магнезий в организма.

Някои витамини и минерали като магнезия, са изключително важни за човешкото здраве. Той участва в повече от 300 биохимични реакции в организма. Сред тях са регулиране на кръвното налягане, на метаболизма, на имунната система, както и в много други аспекти на здравето.

Поради тази причина е от изключително важно да осигурите на организма си нужното количество магнезий. Недостигът му си отразява пагубно върху организма и дори може да доведе до смърт.

Ето и кои са изненадващите симптоми, алармиращи, че страдате от ниски нива на магнезий:



Хронична умора
В нередки случаи при недостиг на магнезий потърпевшият страда от хронична умора, липса на сила и енергия. Неслучайно магнезият се приема редовно от спортисти и активно трениращи, тъй като увеличава издръжливостта им. Освен това е препоръчително възрастни хора с хронични заболявания също да приемат магнезий.

Мигрена
Недостигът на магнезий в организма води до мускулно напрежение, което пък на свой ред предизвиква мигрената. Допълнителните източници на този минерал биха могли да облекчат симптомите като гадене, повръщане, както и чувствителност към звук и светлина при хора с мигрена.

Този минерал е от огромна важност за организма

Мускулни крампи
Дефицитът на магнезий може да предизвика мускулни крампи (обикновено в прасеца).

Високо кръвно налягане
В днешно време хипертонията е един от сериозните проблеми, измъчващи много хора в цял свят. магнезият се счита за естествен аналог на лекарствата за понижаване на кръвното. Хората с достатъчен прием на магнезий имат здрави кръвоносни съдове и нормално кръвно налягане.

Проблеми със съня
Ако често се будите посред нощ или пък трудно заспивате, това може да се дължи на недостиг на магнезий. За да се избавите от тези проблеми, е достатъчно да осигурите нужното количество от този елемент на организма си.

Болки в ставите
Редица хора биват измъчвани от болки в ставите, но при някои този проблем протича доста тежко. За да решите този проблем, отново трябва да осигурите допълнителен прием на магнезий за организма си. Най-хубавото е, че при някои хора, той има незначителни странични ефекти, а в повечето случаи изобщо няма такива.

Запек
Този минерал е от основно значение за нормалното функциониране на червата. Организмът ви се нуждае от този минерал, за да абсорбира течности, които да омекотят изпражненията ви и да облекчат изхвърлянето им.

Сред останалите изненадващи симптоми, алармиращи, че страдате от недостиг на магнезий, са астма, депресия, калциев дефицит, глад за сладкиши и дори аритмия, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.