Топ маски за избистряне на тена, туширане на омазняването и почистване на порите

0
529

Кожата ви ще засияе още след първото им прилагане

 

маски
Кожата ви ще засияе още след първото им прилагане

В следващите редове ще ви представим няколко изключително ефикасни маски за лице, които ще тушират омазняването и ще почистят порите ви.

Голяма част от съвременните жени се борят с проблема „мазна кожа“, който пък на свой ред води до нежелани образувания, петна, пъпки и др.
Най-често от мазна кожа страдат тийнейджърите, тъй като тя се дължи на редица промени, свързани със съзряването.

В нередки случаи обаче проблемът с мазната кожа си остава дори и след навършване на 20, 30, че дори и 40 години.
Има няколко начина, чрез които да затвърдите подозренията си, че страдате от мазна кожа на лицето.

Единият от тях е като вземете памучен тампон и го прекарате през лицето си. Ако след това действие забележите върху памучния тампон мазна следа, то е повече от очевидно, че страдате от мазна кожа. Ако лицето ви се поти обилно, то това също може да е отговор на въпроса.



Ето и някои изключително ефикасни маски, които действат безотказно за туширане на омазняването и за почистване на порите:

Всяка една от тях ще свърши чудеса за кожата ви

Маска №1
Нужно ви е малко обезмаслено кисело мляко и памучен тампон. Изсипете малко кисело мляко в подходяща чаша и потопете тампона в него. Нанесете млякото върху лицето си и го оставете да действа в продължение на 15-20 минути. След това отмийте с хладка вода.

Маска №2
Разбийте един яйчен белтък на сняг като преди това добавите 1 к.л. лимонов сок. Може да настържете и малко лимонова кора. Нанесете сместа върху лицето си, което предварително сте почистили и я оставете да действа 15 минути. След това измийте с топла вода. Тази маска не само ще стесни порите, а и ще избистри тена.

Маска №3
Смесете 1-2 ч.л. прясно изцеден лимонов сок с 20 гр. прясна мая. Добавете и 10-15 мл. прясно мляко и разбъркайте отново. Нанесете получената смес върху предварително изчистена кожа и оставете да действа 20 минути. След това отмийте с вода. С помощта на тази маска ще почистите перфектно кожата си.

Маска №4
Маската, приготвена от прясно изцеден лимонов сок и краставица, ще изчисти отлично кожата ви. Настържете половин краставица на ситно ренде и добавете лимоновия сок, спазвайки съотношение 1:6 в полза на краставицата, т.е. 1 част лимон и 6 части краставица.
Нанесете върху лицето и оставете за 7-8 минути. Накрая изплакнете лицето си с вода.

Която и от тези маски да изберете, няма да сгрешите, те наистина действат отлично и безотказно, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.