Мари от култовия дует Roxette ни напусна

0
931

През месец юни 2015 г. Roxette изнесоха грандиозен концерт в София. Любимите изпълнители напълниха зала „Арена Армеец“

Дует Roxette в добрите стари времена. Днес Пер без Мари 

Още тогава Мари имаше здравословен проблем. Тя почти не можеше да се движи, но заболяването не беше засегнало нейния уникален глас.

Мари и Пер не бяха в първа младост, когато пристигнаха в София. Техните фенове нямаха шанса да се срещнат на живо с тях, когато двамата бяха млади, рошави и буйни.

Но и този концерт остави незабравими спомени.

На 9 декември България се прости с голямата Стоянка Мутафова. В същия ден в Швеция Мари Фредриксон се пресели в света на Вечността.



Дует Roxette се появи на музикалната сцена през 1986 г.

Блондинката Мари Фредриксон и брюнетът Пер Гесле се събират водени от любовта към музиката и китарата. Те мечтаят да покорят световните сцени, но и да се забавляват на макс.

Тяхната музика стъпи на българския пазар от 1990 г. Първите им хитове, които станаха любими и на българската публика са The Look, It Must Have Been Love и Listen To Your Heart.

Следват Joyride, Dressed For Success, Dangerous, How Do You Do! и други.

В онези години красивата шведка правеше впечатление с тесните кожени панталони, с които излизаше на сцената.

Група Roxette бързо завладява световните музикални чартове. Но в Швеция те се превръщат в емблеми след АВВА. А третата много известна група е Ace of Base.

Мари Фредриксон изпълни песен по време на сватбената церемония на принцеса Маделин, която се омъжи за американеца  Кристофър О’Нийл през 2013 г. Шведското кралско семейство оказа огромна чест на Мари Фредриксон като я покани за изпълнител на това топ светско събитие. Вижте второто видео.

Хитовете, които Мари и Пер сътвориха остават уникален спомен за идните поколения.

******

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.