България е първа от ЕС по загинали в катастрофи

1
493

Калина Паскалева, която го раздава журналист и писател, обърна внимание на проблема с катастрофите, който за България е много съществен!

Калина Паскалева:

„България е на първо място в ЕС по брой загинали при катастрофи.❗️⛔️🚘🚔❗️

Калина Паскалева
Калина Паскалева изригна заради катастрофите

Средно по два човешки живота се погубват на ден у нас заради шофиране с превишена скорост, отнемане на предимство, заспиване зад волана или други причини.
ЗАЩО?

КОЛКО ХОРА ДНЕС ШОФИРАТ С КУПЕНИ КНИЖКИ? Много. Кога са подкупили полицията, за да седят законно зад волана? Преди 10/15 години това беше много популярно, продължи до преди няколко години. Тогава се въведе видеонаблюдението и страхът от корупция започна да се проявява. Но ненаученият остава ненаучен, което носи потенциален риск всеки ден.



Кой научи хората, че С ПОДКУП всичко е възможно? Всички, тези червени човечета, за които войната по пътищата ОЧЕВИДНО не е важна. Иначе едва ли биха го допуснали. Не се сещам да са провели една кампания или акция срещу нередовните водачи. Може би в онези години мисловно още са живеели във времето, в което да имаш автомобил е лукс и партийна привилегия. На тях като цяло май никога не са им били важни и условията за шофиране. Логично обяснение защо десетилетия наред сме били без ремонт на възлови пътища и строеж на магистрали. За какво ни е? Нека си карат по тези, които имат от соца.

Колко висшестоящи лица (бизнес елит, шоу бизнес, мутрафонска гилдия ) са се опитали ( а голяма част от тях и са успяли ) да се скрият след зверска катастрофа, завършила с трагичен инцидент по тяхна вина, само защото имат връзки, с който трябва или политически чадър? МНОГО. Аз поне се сещам за няколко такива, отново преди 10/15 години. Същите тези бяха прекрасно обучени, че срещу подходяща почерпка няма престъпление, съответно няма и наказание. И днес, като ги спреш за проверка, се чувстват обидени, че ги проверяват.

КОЙ НАУЧИ ХОРАТА ДА ШОФИРАТ ПИЯНИ И ДРОГИРАНИ? Същите тези, които днес се чудят по какъв начин отново да се върнат на политическата сцена. Години беззаконие водят до неспазване на правилата и създаване на чувство за безнаказаност у водачите.

Вчера пътувах до Банско, исках да разгледам най-развитата ни ски дестинация преди официаното откриване на сезона. Пътувах по магистрала “Струма” – нещо, за което преди 10/15 години не съм си и помисляла, че може да ми се случи. Ами, хубаво е. Но още по-хубаво е да видиш хората, които работят по нея. И на отиване и на връщане. Признайте, че е по-приятно и безопасно докато пътувате по нея? И признайте, че имахме нужда държавата да обърне внимание на културата ни на каране и да ни научи да спазваме правилата и да пазим както себе си, така и останалите участници в движението.“

Източник: Фейсбук

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Признавам, че не стигнах до края от писанията на тая особа/ добре платена от ГЕРБ/……Не проумявам как пак комунистите са ни виновни за дрогираните и пияни водачи по пътищата. Май е време за народа да се събуди от летаргията си и да даде на съд, подобни изчадия. Но се чудя какво ли наказание трябва да наложи на такива като тая уж писателка , на псевдопреводачката Нели Стефанова, която си позволи да преведе „Под игото“ от български на български, за соросоида Даниела Горчева, която нарече дейността, на Вапцаров антибъпгарска и терористична, а той е единственият носител на Балканския полуостров до момента на СВЕТОВНАТА НАГРАДА ЗА МИР.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.