Зъболекарите д-р Станков и д-р Гюдюлева за имплантите и други новости в денталната медицина

0
473

Д-р Станков и д-р Гюдюлева гостуват в предаването „Пулс“ на Канал 3. Заедно с Гергана Добрева представят последните новости в лечението на зъби, имплантите и други

Д-р Станков и д-р Гюдюлева в студиото на „Пулс“

Д-р Венцеслав Станков и д-р Лилия Гюдюлева са от младото поколение зъболекари, които прилагат в своята практика най-новите достижения на денталната медицина.

Наскоро са получили висок приз. Попаднали са в ТОП 100 на световните дентални медици.

Наред със здравето на зъбите, в зъболечението има и модни тенденции.

До преди години стремежите на пациентите и на зъболекарите били лечението да остава невидимо за околните. Възстановяването на зъбите да придобива естественият им вид. Да не личи, че са били лекувани или че са слагани протези, импланти и други.



Днес модата е различна. Пациентите искат по-големи и по-бели зъби. Усмивката да бъде фрапираща. по този начин искат да покажат на околните, че инвестират и се грижат за своето здраве.

Имплантологията у нас е все още нов дял от медицината. В чужбина не е така. Д-р Станков казва, че в Белгия, където също практикува, има импланти, които са по-стари на възраст от него.

Имплантологията има много предимства. При нея се замества само липсващият зъб. Не се налага умъртвяване и изпиляване на съседни зъби, за да се правят мостове.

Имплантите са подходящи за всички пациенти. Не се поставят импланти на жени, които в момента са бременни. Ако пациентите имат съпътстващи заболявания като диабет, първо те трябва да бъдат стабилизирани. Това се отнася за онкоболни на химио- и лъчетерапия.

Лекарствата, които се приемат при остеопораза са изключително противопоказни за имплантите.

При имплантологията е важно не само възстановяването на зъба, но понякога и на тъканите около него, които липсват. Това отнема време. Много рядко се налага пациентите да ползват болнични при поставяне на импланти. В редки случаи се появяват отоци и синини. Във всички останали те ходят на работа без проблеми.

Друг дял на съвременната дентална медицина е ортондотията.

При нея се прави красива усмивка чрез естествените зъби на пациентите. Хора, които имат здрави, но криви зъби, могат да бъдат оформени от специалиста така, че да станат изключително красиви.

В миналото ортодонтията е била насочена само към децата – поставяне на скоби и шини на зъбите, за да бъдат изправени и добре наместени. Днес възрастните пациенти също се възползват от нейните възможности.

Здравите зъби на първо място са превенция. Всичко започва още от момента на раждането и кърменето, казва д-р Гюдюлева. Правилните биберони и шишета. И така до тийнейджърската възраст.

През целия този период ортодонтите могат да помагат на децата техните зъби да израстват здрави.

Още интересни и полезни съвети ще научите от видеото долу.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.